Beef en Steak

Spareribs eerste keer EasterWood style

 
 
 
 

Sjerome

Stoker
Berichten
323
Op zoek naar de lekkerste spareribs heb ik vandaag de Easterwood Style spareribs van Frits geprobeerd. Het verhaal erachter vond ik erg leuk.
De 3 spareribs, eerst getrimd en ontvliest en daarna de BBQuality all purpose rub gelijimd met Franse mosterd. Ik was vandaag met veel dingen tegelijk bezig wat resulteerde in behoorlijke schommelingen in de temperatuur. Ik had niet eens tijd voor een biertje en rustig genieten van het bbq-en.
De temperatuur in het begin op 130, daarna oplopen naar 170 om vervolgens de laatste 45 minuten toch stabiel op de 160.
Ook de glacé heb ik volgens recept gemaakt, alleen een beetje veel sambal er in gedaan. Na het proeven heb ik dat gecorrigeerd met tomatenketchup. Dat gaat prima. Even lakken en 20 minuten op de bbq laten liggen. De buitenste 2 waren ietsje wat droger dan de middelste. Leerpuntje voor de volgende keer.

Eenmaal in de keuken, geserveerd met gebakken aardappeltjes en sla en een biertje.
Het testpanel, bestaande uit zoon dochter en vrouw hadden geen tijd om te beoordelen. Voordat ik mijn eerste ribbetje pakte hadden zij er al 3 op.
Ze waren echt lekker, toch sappig en een mooie rookring ook no. Ik heb daarvoor een blokje kersen gebuikt.


IMG_9671.jpeg




IMG_9678.jpeg


IMG_9681.jpeg


IMG_9693.jpeg
 
Hebben ze niet eens op je gewacht?
Zelf niet terwijl je geen tijd had voor’n biertje tussendoor 😱
 
Hebben ze niet eens op je gewacht?
Zelf niet terwijl je geen tijd had voor’n biertje tussendoor 😱

Ziet er lekker uit en dat biertje nou ja dat kan ook aan tafel. ;)
 
Heerlijk die glimmende ribben in de zon. Krijg gewoon honger van de plaatjes.
 
Terug
Bovenaan Onderaan