BasBQ
Beef en Steak

Spareribs 3-2-1

 
 
 

Gent

Kooltjesharker
Berichten
239
Hi all,

Al even geleden weer maar gisteren weer eens spareribs gemaakt. Ik post dit omdat ze naar mijn idee best goed lukken en er zit veel smaak aan de buitenkant. Maar het vlees zelf vind ik zeer neutraal van smaak. En dat valt tegen.. ik heb de dikbevleesde ribs van de Makro.. iemand tips?

A23BD132-8964-4F19-86E8-692B78D5F70E.jpeg


1FFF4A89-540C-4FE3-A049-7E94F1774172.jpeg


E1FE6582-5FE5-4770-A0C7-D8A8E5A1BC33.jpeg


EF41C2B0-93A9-44B2-8868-E721609E4885.jpeg


D03DA71D-B14B-4E98-8446-2DBD20CB93A1.jpeg
 
Ze zien er netjes uit
Rub langer laten intrekken?
 
  • Leuk
Waarderingen: Gent
Hoi, gisteren heb ik toevallig ook spareribs gemaakt en kort van tevoren gekruid (halfuur). De vorige keer heb ik dit een dag van tevoren gedaan en dan trekt de smaak er goed door (ook spareribs van de Makro).

Verstuurd vanaf mijn KB2003 met Tapatalk
 
Inderdaad eerder in de kruiden zetten, maar ze zien er wel erg lekker uit (y)
 
Bedankt lui! Ja ik heb ze nu gemarineerd en direct op de bbq gelegd. Vorige keer waren ze lekkerder want toen had ik ze 12 uur laten intrekken. Denk dat dat een wezenlijk verschil is.

Ik vond de buitenlaag iets te hard, komt dit door de suikers uit de rub van Noskos? Of omdat het nu niet goed ingetrokken was.

Zaterdagavond wezen uit eten en daar kreeg ik bij een mixed grill ook sparerib, maar het leek wel alsof het vlees meer smaak had. Vandaar mijn vraag ;)
 
de kruiden hebben inderdaad tijd nodig om het vlees in te trekken. Andere oplossing is om Iberico ribben te nemen, daar zit meer smaak in het vlees.
 
  • Leuk
Waarderingen: Gent
Terug
Bovenaan Onderaan