BasBQ
Beef en Steak

Smoked Maple Brined Pork Chops

 
 
 
 
 
 

noskos

Administrator
Forumleiding
Berichten
11.858
maplebrinedchops-10.jpg

Om het eitje dat ik van Gerard te logeren heb in te wijden maar een gerechtje gekozen uit het nieuwe boek van Ray "Dr. BBQ" Lampe, Slow Fire.

Het was de eerste keer dat ik echt met een keramische barbecue werkte en ik moet zeggen dat allemaal wel heel erg plezierig werkt. Het aansteken is simpel, in 20 minuten was hij op temperatuur en hij is erg stabiel. Met mijn webertje moet ik veel meer regelen als ik het handmatig moet doen.

Ik had speciaal een low & slow gerecht uitgekozen omdat elke barbecue wel kan grillen als je er maar genoeg hete kolen in gooit :D

Het receptje was best lekker, zoetig door de maple syrup die er ook nog eens aan het eind overheen gaat.

maplebrinedchops-1.jpg


maplebrinedchops-2.jpg


maplebrinedchops-3.jpg


maplebrinedchops-4.jpg


maplebrinedchops-5.jpg


maplebrinedchops-6.jpg


maplebrinedchops-7.jpg


maplebrinedchops-8.jpg


maplebrinedchops-9.jpg
 
Het ziet er in ieder geval heerlijk uit!
Keramiek of staal is mij qua smaak om het even ;o))
Succes met de test!
 
Mooi gerecht uitgekozen, ben benieuwd wat je nog meer gaat doen met die BGE
 
mooi gerecht idd, leuk om op zo'n manier een BGE uit te kunnen testen
 
Zo dat eitje is eindelijk gebruikt
 
Morgen de tweede ronde ;) Sukade.
 
Mooie inwijding. :) laat je morgen ook zien hoe je de zeen verwijderd?
 
Eeeeh nee :D

Morgen gaat er een allegaartje op van sukade, precies degene die niet helemaal lekker ging. Heb ze eerst gesneden en daarna ingevroren.
 
Je moet wel wat voorzichtiger met dat eitje omgaan, hij is al helemaal gedeukt! ;)
 
Voorzichtiger? Mishandelen gaan we hem! Daar is hij voor :D
 
Nou nou nou...
 
Oeps, eeeh. Goed, uitvoerig testen bedoel ik ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan