BasBQ
Beef en Steak

Signature dish: Carne Asada van Duroc secreto

 
 
 
 
 

Bram

Gerijpt
Berichten
4.966
Beste BBQgenoten.

Na een wat radio stilte (maar wel een nieuwe voortuin) ben ik weer back on track met de BBQ. Voor de maandelijkse wedstrijd maak ik een gerecht dat ik zo ontzettend lekker vind. En hier ook al vaker gemaakt heb. Carne Asada. Wel met iets nieuws. Normaal maak ik het met rundvlees. Nu eens met varkensvlees. Lekker op een wrap. Met veel guacamole en wat zure room.

Lekker na het zondag ochtend ritueel het vlees in de marinade gezet. Voor het recept houd ik vaak Sam the cooking guy aan. Maar soms gaat er ook wat meer in. Nu ging er ongeveer het volgende in
  • 3 el gesneden verse koriander
  • 80 ml olijfolie
  • 4 el soya saus
  • Sap van 1 sinaasappel
  • Sap van 1 limoen
  • 4 tenen knoflook
  • 1 fijngesneden peper zonder zaadjes
  • 1 el tabasco
  • 1 el suiker
  • 1 tl komijn
  • 2 tl grof zout
Fruit even uitpersen. Kruiden klein hakken. Alles in een kom mengen. Vlees even trimmen. En alles in de vacuüm en terug de koelkast in.

6EBBAF3E-5960-4133-A232-DB023E3629CD.jpeg

320E68DF-9A4A-4907-8243-45F40EB854A8.jpeg

C9FC858E-093C-47C6-AFB6-876FF1F88E92.jpeg

3D6C3B7E-57C0-4566-A728-48294F01A956.jpeg

E1EDFAA8-838A-4578-867B-E3D573881B7F.jpeg


Dat staat mooi klaar voor vanavond. Konden we ondertussen met een gerust gevoel Op pad met de brakken.
Eenmaal thuis eerst even F1 kijken (terug kijken natuurlijk, was weer eens te laat terug). En dan mocht de Q aan. Beetje rookhout erbij. En stabiel op 150gr kon het vlees er op. Eerst indirect. En daarna stevig grillen.

4F82CC67-F895-42B8-A69D-BBD2BA80B754.jpeg

3A13136E-6CB5-49AD-85D1-63277645571B.jpeg


Vrouwlief ging ondertussen de guacamole en de zure room maken. Kon ik lekker verder met F1 kijken. En bier drinken.
5C946309-021B-4E91-A3C6-547C354EF5BD.jpeg

E4F0C892-7724-4A7E-BDEE-723EFE129B0F.jpeg

M‘n bier was op. De wedstrijd voorbij. Tijd om weer even in beweging te komen. vlees was ondertussen op 40gr kern aangekomen. Tijd om eens lekker te gaan grillen.

6ACF101F-86EE-42AC-9A67-22EE77556831.jpeg

22630191-B41B-4D69-8987-7BBF43A7F4D9.jpeg

FF5B5430-28E0-4C90-A6B1-BB112B19E945.jpeg


Het vlees had een mooi korstje. En bij een kern van 65gr mocht het er af. Kon het nog even rusten op de snijplank terwijl ik de wraps even wat opwarm.

DACE2A9B-447A-463C-AE21-88300AF957A3.jpeg


Nu kon het feest beginnen. Vlees in stukjes snijden en de wrap opbouwen. Snel een foto maken en we konden gaan eten.

C1CC4138-3BA7-4595-A838-BC4599D22AA2.jpeg

D75E6D4D-484F-4011-99D2-7D563FB223B2.jpeg

0D221817-43A5-405B-9645-3142D2E452AA.jpeg


OMG wat was dit weer genieten. Met varkensvlees is het ook geweldig lekker. Heb je dit nog nooit gemaakt…. MAKEN 😎
Mn Broer kan het beamen. Met inside skirt ook verschrikkelijk lekker. Laurence bedank voor de uitdaging. Ik had weer een mooi excuus om eens achter de Q te kunnen staan. TOP

Bedankt voor het kijken en lezen
Bram.
 
Dat ziet er weer geweldig uit Bram. Bedankt voor het delen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Dat ziet er heerlijk uit zeg!!!!
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
zo’n wrapmis altijd fijn. Heerlijk.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Dit ziet er geweldig lekker uit Bram! Smullen!
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Lekker hoor, deze gaat op de to-Q lijst. 😋😋
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Mooi spul zo.
Sam the Cooking Guy heeft lekkere recepten!
Denk dat ik deze eens ga proberen met secreto van Iberico 😋
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Smullen maar. Mooi verslag met bijbehorende details.
Ik wil dit wel eens zelf gaan maken. Lijkt me wel wat.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Lekker hoor Bram. Mexicaans blijft fantastisch.

Maar uh, hoe ziet je voortuin er nu uit?
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Mooie wrap geworden, de varkensvlees versie moet ik ook eens proberen. Meestal maken we ook een rundvlees versie hier omdat mijn vriendin niet de grootste varkensvlees fan is. Maar hier moet ik haar toch wel mee kunnen overtuigen. Succes met de fotowedstrijd.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Mooie wrap geworden, de varkensvlees versie moet ik ook eens proberen. Meestal maken we ook een rundvlees versie hier omdat mijn vriendin niet de grootste varkensvlees fan is. Maar hier moet ik haar toch wel mee kunnen overtuigen. Succes met de fotowedstrijd.
Thuis ook zo. Laatst kroontje gemaakt en ze vond het lekker, maar 3 x tijdens het eten gezegd dat ze runds lekkerder vindt. Zelf ben ik rond mijn 20ste van varkensvlees afgestapt omdat ik toen meer en meer op mijn lijn begon te letten. Ben nu 45 en heb in die hele jaren geen 5 x meer een kotelet gegeten :ROFLMAO: Enige varkensvlees dat erin kwam bij mij, waren ribbetjes.

Maar sinds ik wekelijks buiten kook, begin ik varken weer meer en meer te waarderen. Nu de misses nog :ROFLMAO:
 
Jummie zeg, domme vraag misschien, welk vlees heb je gebruikt? Kan het zo snel niet lezen

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Ik heb altijd begrepen dat secreto alleen van iberico geslacht kon worden.
Andere rassen zouden niet vet genoeg zijn.
 
Ziet er verdraaid lekker uit! Leuk verslag, bedankt voor het delen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Lekker hoor Bram smullen dit. 😋😋
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Terug
Bovenaan Onderaan