- Berichten
- 10.090
Beste bbq-collega's,
Enige tijd geleden heb ik Char Sui gemaakt. En wat was dat lekker.
Daarvoor moest een fles sherry aangeschaft worden, want: er waren maar liefst 3, ja: DRIE eetlepels nodig voor het recept.
En wat moet je dan met de rest van die fles? Natuurlijk kreeg ik allerlei zinvolle suggesties als: in een teug leegdrinken, enz.
Nu leek me dat niet zo een slim plan aangezien een goed bier en een lekkere whisky of rum me beter liggen. Mijn tere maagje
kan waarschijnlijk al die sherry niet handelen 
Tussen alle tips was er nog een goed idee: sate van Tante Miho. Laat nu hier precies de benodigde ingrediënten in huis zijn, inclusief die sherry dus.
Niet lang na hoeven denken en dit gerecht op de planning gezet voor vandaag.
Om de saté een beetje gezelschap te geven, gekozen voor een bami die ik al langere tijd heb willen maken. De bami van Ewald (toevallig ook de tipgever van Tante Miho saté).
De recepten:
www.bbqgenootschap.nl
www.bbqgenootschap.nl
Aan de slag:
De ingrediënten voor de marinade
Kippendijen in blokjes gesneden
In de marinade
Dat alles was afgelopen donderdag al gebeurt.
Vandaag ging de q aan, dus eerst de spiesjes rijgen
En daar gaan we, lekker op het spitje (wat een heerlijke toevoeging voor de bbq is dat toch. Erg blij mee)
Kijk hem lekker roken. Perenhout doet zijn werk
Ondertussen ff de bami
En, na ca 3 kwartier
Eindresultaat op het bordje
Man man man, wat hebben we lekker gegeten. Wat een fantastisch hobby hebben we toch met z'n allen.
Er zijn restaurants waar je dit niet krijgt, zeg maar. Het was echt super lekker.
Nu vragen jullie je natuurlijk af: hoe zit het met die fles sherry?
Nou, we zijn weer 4 eetlepels verder (het was maar 1 kilo kippendijen). Dus die fles staat er nog wel even met dit tempo
Maar das niet erg. We hebben er weer een fantastisch gerecht bij waar we die fles hard voor nodig hebben.
Wat moet je tegenwoordig zonder sherry?
(en een rotisserie, want wat een heerlijk ding is dat toch)
Dank voor het kijken en ga vooral dit gerecht eens maken. Aanrader.
(en dan hebben jullie ook een fles sherry in de koelkast
)
Groet
Rick
Enige tijd geleden heb ik Char Sui gemaakt. En wat was dat lekker.
Daarvoor moest een fles sherry aangeschaft worden, want: er waren maar liefst 3, ja: DRIE eetlepels nodig voor het recept.
En wat moet je dan met de rest van die fles? Natuurlijk kreeg ik allerlei zinvolle suggesties als: in een teug leegdrinken, enz.
Nu leek me dat niet zo een slim plan aangezien een goed bier en een lekkere whisky of rum me beter liggen. Mijn tere maagje


Tussen alle tips was er nog een goed idee: sate van Tante Miho. Laat nu hier precies de benodigde ingrediënten in huis zijn, inclusief die sherry dus.
Niet lang na hoeven denken en dit gerecht op de planning gezet voor vandaag.
Om de saté een beetje gezelschap te geven, gekozen voor een bami die ik al langere tijd heb willen maken. De bami van Ewald (toevallig ook de tipgever van Tante Miho saté).
De recepten:
Kip: Koreaanse kipsate van tante Miho
- 2 kg. kippenbouten - 5 eetl. Droge Sherry (75 ml.) of Sake - 10 eetlepels lichte chinese sojasaus (Kikkoman mag ook) - 8 a 9 theelepels (riet)suiker of bruine basterdsuiker - 2 of 3 teentjes knoflook geperst of zeer fijn gesneden - 2 eetlepels Sesamolie - 4 lente uitjes (bosuitjes) in stukjes...

Procureur: Babi Pangang met Bami
Ingredienten: 1 kilo Procureur MARINADE: 30 gram vers geraspte gemberwortel (bevroren raspt beter) anders plakjes twee verse teentjes knoflook in plakjes. 1,5 TL Uienpoeder 1,5 TL Laos 6 el sojasaus (Kikkoman) op smaak brengen met zwarte peper sojasaus en vissaus (Nampla) 2 TL limoensap 1 TL...

Aan de slag:
De ingrediënten voor de marinade
Kippendijen in blokjes gesneden
In de marinade
Dat alles was afgelopen donderdag al gebeurt.
Vandaag ging de q aan, dus eerst de spiesjes rijgen
En daar gaan we, lekker op het spitje (wat een heerlijke toevoeging voor de bbq is dat toch. Erg blij mee)
Kijk hem lekker roken. Perenhout doet zijn werk
Ondertussen ff de bami
En, na ca 3 kwartier
Eindresultaat op het bordje
Man man man, wat hebben we lekker gegeten. Wat een fantastisch hobby hebben we toch met z'n allen.
Er zijn restaurants waar je dit niet krijgt, zeg maar. Het was echt super lekker.
Nu vragen jullie je natuurlijk af: hoe zit het met die fles sherry?
Nou, we zijn weer 4 eetlepels verder (het was maar 1 kilo kippendijen). Dus die fles staat er nog wel even met dit tempo

Maar das niet erg. We hebben er weer een fantastisch gerecht bij waar we die fles hard voor nodig hebben.
Wat moet je tegenwoordig zonder sherry?

Dank voor het kijken en ga vooral dit gerecht eens maken. Aanrader.
(en dan hebben jullie ook een fles sherry in de koelkast

Groet
Rick