BasBQ
Beef en Steak

Rookworst

 
 
 

Stijn

Gemarineerd
Berichten
1.599
Winterweer, ideaal weer voor rookworst, zeker als er choucroute op het menu staat.

Niet veel foto's van het worstdraaien zelve, eigenlijk geen.

Had ook nog paar andere charcuteriebereidingen op de planning staan (coppa, gedroogde nootham, pancetta) dus alle materiaal/kruiden klaar zetten.
1671445258720.png


Rookworst met 850gr mager vlees en 150gr vet vlees.
Verder relatief weinig kruiden Zout, Witte peper en Nootmuskaat.

Fast forward, vlees door de vlees molen en in de 40/42 runderdarmen.
CSG langs 2 kanten aan om extra rook te krijgen.
2.jpg


Zo zien ze er uit na het koud roken en 12h in de koeling, terug de kast in om warm te roken.
3.jpg


Was wel frisjes
4.jpg


Warm gerookt tot kern 65°C
5.jpg


Laten afkoelen, 1tje om direct op te eten, de rest vacuum verpakken:
6.jpg


Na het roken direct geproefd en was veels te penetrante rooksmaak.
Paar uur laten rusten en wat een verschil, rooksmaak is uiteraard duidelijk aanwezig maar veel zachter en subtieler.
 
Zien er goed uit Stijn, flinke worsten zo te zien.
 
Ziet er weer heerlijk uit!

Charcuterie is wel echt jou ding.
 
Prachtige worsten zeg.
 
Terug
Bovenaan Onderaan