BasBQ
Beef en Steak

Rookworst structuur

 

Gavjow

Kooltjesharker
Berichten
102
Ik ben even benieuwd naar wat kennis over rookworsten.

Ik heb rookworst gemaakt volgens Recept nosmo. Die met de farce. Ik heb dat recept al 2x gemaakt en de 1e keer was echt super ook als het gaat om de binding en het sappige van de worst.

Nu de 2e keer heb ik exact hetzelfde gedaan en is de structuur van de worst zoals je die verwacht van verse worst/gehakt.
Een soort korrelige minder sappige en wat vaste structuur.
De geur en smaak is echt geweldig alleen de structuur is anders dan verwacht.

Kan iemand mij vertellen wat hier gebeurt is?
Ik heb zowel het boek over rook en over worst doorgelezen maar kan daar niets over terugvinden als “fout”
56cf438a2b7c3c8364ab546d09e08ea0.jpg
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan