BasBQ
Beef en Steak

Rollade van varkensbil

 
 
 

Smokingwood

Pitmaster
Berichten
742
Vandaag maar eens aan de rol...

Varkensbil van 1,5 kilo open gesneden en ingesmeerd met een pesto achtige pasta (olie, basilicum, peterselie, bieslook, oregano, sojasaus en wat worcestershiresaus) en gevuld met een mengsel van kruidenkaas en geraspte jongbelegen goudse kaas en afgetopt met spekkie. Opgerold en gerubd met mijn eigen spareribrub.

In de folie en in de koelkast, wachten tot straks de kooltjes aan mogen...

Heb hem aan het spit zitten, temperatuur rond 125 graden. Als de kruiden wat vaster zitten kijken of ik hem kan kwasten met boter tegen het droog worden. Anders spuit ik hem nat met appelsap en appelazijn.

IMG_20220102_110418.jpg


IMG_20220102_111328.jpg


IMG_20220102_111657.jpg


IMG_20220102_112242.jpg


IMG_20220102_112713.jpg


IMG_20220102_164529.jpg
 
Laatst bewerkt:
Goed gelukt, kern is rond de 70 graden en de smaken zijn krachtig genoeg zonder te overheersen.

IMG_20220102_185426.jpg


IMG_20220102_184959.jpg
 
En weer een geslaagd BBQ recept met varkens bovenbil...... nu moeten we echt ermee stoppen want anders vliegt de kiloprijs omhoog :ROFLMAO::ROFLMAO:
 
Ziet er zeer geslaagd uit,wat voor rook hout heb je gebruikt ,
Als ik het zo zie is het berk .
 
Lekker rollade variant van het spit! Ziet er echt heerlijk uit en had graag een stukje geproefd.
 
Ziet er zeer geslaagd uit,wat voor rook hout heb je gebruikt ,
Als ik het zo zie is het berk .
Klopt, is berk. Beetje groot stuk, maar uiteindelijk ging ie toch roken...
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Lekkere billetjes hoor!
 
Mooi gemaakt, die rotisserie is toch een super optie.
Echt wel, ik ga hem steeds vaker gebruiken. Ook met de mand en de spieshouder. Vind hem makkelijk en geeft een mooie gelijkmatige kleur en garing.
 
Terug
Bovenaan Onderaan