BasBQ
Beef en Steak

Roast curry chicken

Kees Duym

Kooltjesharker
Berichten
161
Roastcurrychicken6.jpg


Pas geleden zag ik op 1 van mijn favoriete kookshows op BBC een kipgerecht voorbijkomen waarvan ik gelijk dacht..."Kip ik heb je"

In het originele recept wordt een hele kip gebruikt en dan in de oven (natuurlijk)..maar zo zijn wij niet :)

De ingredienten:

bosje koriander
150 ml kokosmelk
1 rode peper
3 limoenen...en daarnaast heb ik zelf als variatie nog een beetje gember en groene curry pasta toegevoegd....en deze keer kipsticks en filet

Roastcurrychicken1-1.jpg


(ps. het glas wijn was een quick slurp voor de kok)

maak van de koriander, kokosmelk, peper en de schil (geraspt) en het sap van 2 limoenen een pasta....

smeer de pasta onder de huid van de kip ( ik heb zelf nog een beetje in de ruimte tussen het botje en de huid gedaan...

ook de ingesneden filet voorzien van een laagje van deze pasta

Roastcurrychicken2.jpg
Roastcurrychicken3.jpg


daarna in een schaal waarin nog wat schijfjes citroen/limoen en dan ongeveer 60 min op 165 graden...of natuurlijk...als het gaar is

ik heb daarbij op de hotstone in de Q zelf Nan brood gebakken (recepten genoeg te vinden)...

Roastcurrychicken4.jpg


het resultaat was heel erg goed vonden wij zelf :)
 
Mooi receptje Kees, bedankt voor het delen!
 
ziet er zeer smakelijk uit Kees
 
Ziet er goed uit!
 
Ziet er goed uit de kokosmelk alleen overtuigd me al.
 
Ziet er goed uit. De to-do lijst wordt er zo niet kleiner op.
 
Terug
Bovenaan Onderaan