BasBQ
Beef en Steak

Recept gezocht van cecina de leon

wrc1

Tondelzoeker
Berichten
24
Wie kan er mij helpen aan een recept om cecina de leon te maken.

Thx
 
Ik denk dat het voor thuis behoorlijk gewaagd is. En het vlees wat gebruikt wordt is niet bepaald goedkoop. Rubia gallega is nogal duur rund om mee te experimenteren.
Maar met waar Google kwam ik het volgende tegen.


https://spanjeculinair.nl/ceina-de-leon-natuurlijk-en-goddelijk/

De enige ingredi?nten die worden gebruikt bij de productie van Cecina de Le?n is rundvlees en zout.

De productie, volgens artikel 10 van de norm, bestaat uit zes fasen, die chronologisch zijn:

Snijden,
de stukken worden verdeeld in de Tapa, Contra, Babilla en Cadera.

Zouten,
het vlees wordt in het zout gelegd, stelregel hierbij is een halve dag per kilo vlees.

Wassen,
het zout wordt van het vlees gespoeld.

Rusten,
in gekoelde ruimtes wordt het vlees ongeveer 30-45 dagen opgehangen om te drogen en de zouten te laten intrekken.

Roken,
het vlees wordt ongeveer 12-16 dagen koud gerookt op eikenhout

Drogen/rijpen,
voor ongeveer 14 maanden worden de stukken in droogkelders gehangen tot de perfecte rijping. (Dit moet maanden hangen)
 
Terug
Bovenaan Onderaan