BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork

 
 
 
 

@rno

BBQ Junkie
Berichten
6.277
Afgelopen weekeind voor een collega kinnebakspek en varkensschouder besteld, hij gaat worsten maken.
Gelijk maar een kilootje of 3 varkensschouder mee bestellen voor pulled pork.

Donderdag de bestelling opgehaald
Had gehoopt dat de slager wist wat mijn bedoeling was maar het zag er niet uit als een Boston snit. Maar niet getreurd natuurlijk

Vanmorgen was het zo ver en dacht wat moet ik met het bot.
Ijzer zaag, afgewassen, erbij

FA545100-C576-467D-8367-969B0F907305.jpeg


Na wat buigen zat er toch beweging in en kwam ik een kop tegen.
Hier omheen gesneden en 2 delen kunnen maken.
Tijd voor de rub, deze laten plakken met wat olie

A546593D-B49B-49DA-9351-DA6E88F5FB7A.jpeg


Terug de koelkast in en het Ei aansteken
Blokje whisky chunk er 2 blokjes kersen op het houtskool, de platesetter plaatsen en het vlees gelijk op het rooster zodat het gelijk mee kan opwarmen. Noskos YT.

9398056C-82CF-49CB-A7E8-FFB904F3E331.jpeg


Had de Genius ook aangesloten maar deze nog niet aangedaan zodat de rook niet weggeblazen zou worden omdat het rooster nog niet op temp was, 115 graden

Nadat de dome meter 125 graden aan gaf de Genius aangezet.
Toen begon het geduldig wachten

Na 5 uur zat de rub lekker vast.

55A01461-7C9D-42B1-AC2F-560BCE08CAC9.jpeg


inpakken en terug het Ei op.
Wel wat saus toegevoegd, zekers bij het kleine stuk.
Meter in het dikke stuk gedaan en deksel weer dicht. Alarm op 90 graden ingesteld

520553CE-260A-4C17-9BF0-1476B935AECF.jpeg


Na 1.5 uur was de 90 graden al bereikt.
Vond het kort maar 90 graden is 90 graden he, en de prik test gedaan. Dat ging goed.
Eraf en 10 minuten wasemen

9AAF02C6-27AC-4204-9E04-15F6B1CCE3EF.jpeg


Weer dichtgedaan en in een handdoek ingepakt en in de oven gelegd voor een uurtje

Uitpakken en het vlees van de botten gehaald

71054239-14F0-46AD-BEE9-2401E8AC2C89.jpeg


En pullen
Nog wat kruiden en saus toegevoegd

19A3F6ED-D256-479F-A50F-4B43F6C04093.jpeg


Broodjes opmaken
Plakjes augurk, Biezen salade, wat pulled pok en gefruite uitjes

Biertje erbij. Heb weer eens piket dus een 0.0

11AD80D7-A876-4B9C-B9C1-1960F98C15A0.jpeg


Het heeft weer gesmaakt
Nog wat over gehouden ook 😉
 
Laatst bewerkt:
Kijk, dat is weer een mooi project.
 
Binnenkort ook maar weer eens een Boston butt bestellen.
Broodje ziet er in ieder geval heerlijk uit.
Die Radler, daar kan je me geen plezier mee doen, mocht er Kasteelbier in het glas zitten, dan was ik overtuigd 😉. Maar dat kan ik hier aan de bron gaan drinken in het Bierkasteel.
 
Lekker hoor mooi gedaan
 
Binnenkort ook maar weer eens een Boston butt bestellen.
Broodje ziet er in ieder geval heerlijk uit.
Die Radler, daar kan je me geen plezier mee doen, mocht er Kasteelbier in het glas zitten, dan was ik overtuigd 😉. Maar dat kan ik hier aan de bron gaan drinken in het Bierkasteel.
Geen kasteel in het glas, vandaar het logo weg gedraaid 😉
Het moest een 0.0 zijn, kan altijd gebeld worden als je piket heb en dan kan ik de motor op moeten
 
Geen kasteel in het glas, vandaar het logo weg gedraaid 😉
Het moest een 0.0 zijn, kan altijd gebeld worden als je piket heb en dan kan ik de motor op moeten
Begrijp ik dat je in zo´n situaties geen alcohol drinkt. Die Radler bieren vind ik sowieso al niet geweldig. De laatste weken heb ik nog wat speciale versies geproefd van de Kasteelbieren. De nitro infused versies.
 
Ziet er lekker uit hoor ,zal best smaken met een Kasteel biertje erbij.

Groet peter.
 
lekker man. pp klinkt na een paar jaar bbq-en een beetje "gewoon", maar wat blijft het toch lekker
en ook nog eens ontzettend leuk om te maken.

top gedaan
 
Terug
Bovenaan Onderaan