BasBQ
Beef en Steak

pulled pork 1.0

 

rokendrib

Kooltjesharker
Berichten
112
Vanavond mijn eerste pulled porkje. Op de naked whizz vond ik het volgende receptje
voor North Carolina Pulled Pork:
rub
2 eetl. kosher zout
2 eetl. suiker
2 eetl. bruine suiker
2 eetl. gemalen komijn zaad
2 eetl. chili poeder
2 eetl. gemalen zwarte peper
1 eetl. cayenne peper
4 eetl. paprikapoeder
2 eetl. gemalen salie

Lekker pittig en daar houd ik van.
Dit is t varken, ik denk dat ie een kilo of 5 weegt.

4584f30c.jpg


0acdc361.jpg


dfda7e9c.jpg


Nog wel een paar vraagjes..
Dr staat ook een receptje bij voor een Traditional North Carolina mopsausje..
Is dit om aan het einde de boel te moppen of is dit voor op t bord?
Is moppen trouwens noodzakelijk?

vast bedankt
......
 
Ziet er nu al goed uit en een leuk recept.

Als ik het luiste recept heb, http://www.nakedwhiz.com/elder.htm

Dan kan je het als je een ribrack gebruikt onder in je lekbak gebruiken en daarmee dan af en toe moppen. De schrijver van het recept is er zelf geen voorstander van ;)

Of met de tweede sauce kan je tien minuten voor het einde een glaze aanbrengen.

Denk dat beide niet nodig zijn, succes
 
ziet er goed uit, 5 kg, heb je enig idee hoe lang je daar mee bezig denkt te zijn?

ik ga je volgen
 
Mooi stukkie knor! Ik zou zelf niet moppen of wat dan ook, gewoon lekker je smoker dicht houden en wachten tot hij 88?C is ;)
 
bedankt voor de tips, ga m dus niet moppen.
Heb geen idee hoe lang ik bezig zal zijn. Zometeen de kids op
bed. eitje opwarmen en dan maar om een uur of half negen
t vleesje erop.
Als het 12 uur duurt, heb ik een lekker ontbijtje, als t er 20 zijn
een lekker avondhappie. Ik zie t wel.
 
ik zou als ik uitga van het gewicht gaan voor het avond eten  :)
 
Inderdaad als je hem goed op 107?C kunt houden dan zou ik aan minimaal 18 uur denken. Waar ga je hem op maken?
Je kunt hem, als hij een tijd in de zone zit en je vindt je bark mooi, altijd nog even inpakken in folie, dan stijgt hij meteen door.
 
5 Kg ik hoop dat je genoeg gasten hebt of een grote vriezer  ;D
Ikzelf heb mijn PP nog nooit gemopt en mis het ook niet, niet dat ik hier nu zo'n ervaringsexpert in ben maar tov andere gerechten vind ik de basis opzet al erg goed van smaak. Begin gewoon met de basis en kijk of moppen later bij nr 2 (of verderop)iets toegevoegd voor jou smaak.
Succes iig
 
haha ja, ik heb die lap nu weer in mn handen en denk ook
dat t avondwerk gaat worden... we hebben een lang weekend, komt goed..
 
heb er ook vertrouwen in  ;)
 
Ga je er de hele nacht bijblijven of is het ei stabiel genoeg zodat je kunt gaan slapen?
 
hoi Nosmo, terwijl jij dat postte was ik dus gaan slapen.
ik ging er vanuit dat hij de temp wel ging vasthouden, met ribben lukt het ook 5
uur. Gelukkig had ik gelijk:

6:15  ei 110 big 63

 
hij staat ie erbij?
 
mooi stabiel, en lekker in de zone  ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan