BasBQ
Beef en Steak

Pork belly burnt ends preppen

 

waarrookisisvuur

Sprokkelaar
Berichten
42
I.v.m. een verjaardag later deze week moeten er hapjes gemaakt worden.
Uiteraard moet daar ook iets van de BBQ bijzitten.

Omdat de directrice het niet ziet zitten dat dit op de dag zelf nog gemaakt moet worden, hebben we de voorbereiding alvast gedaan.
Ik wilde graag pork belly burnt ends maken. Laatste keer waren deze echter te hard geworden. Om het eens te proberen nu eerst het spek in één stuk gegaard en daarna pas blokjes gesneden.

Eerst rubje gemaakt (peper en zout vergeten, die later nog los over het vlees gedaan)
20230417_214740.jpg


Halve varkensbuik van de Makro lekker in de rub gezet
20230418_090949.jpg

Vervolgens lekker op de Bastard met een blok appelhout. BBQ op zo'n 120-130 graden.
20230418_170412.jpg


Bij 85 graden kerntemperatuur in blokjes gesneden en met boter, suiker en ahornsiroop nog een poosje terug.
20230418_202742.jpg


Na een poosje op de BBQ de BBQ saus toegevoegd, hier geen foto van.
Uiteindelijk zo goed als klaar. Mag qua saus van mij nog iets verder indikken, maar hopelijk gebeurt dit nog bij het opwarmen in de oven.
In twee porties verdeeld, kan dan in twee keer opgemaakt worden.

Al een stukje geproefd, maar de smaak is heerlijk. Ook geweldig zacht geworden.
20230418_225210.jpg
 
Mooi man. Warm zijn ze altijd wel wat zachter dan koud. Lekkerste is om dit lauwwarm te serveren 😊😋
 
Dat ziet er heerlijk uit staan hier ook op de to do list.
 
Terug
Bovenaan Onderaan