- Berichten
- 214
Gisteravond was het zover: mijn nieuwe spit heb ik voor het eerst in gebruik mogen nemen!
De picanha in de vriezer lag er op te wachten. Eerst rustig laten ontdooien, daarna afgenomen met keukenpapier en laten rusten. Er zat een mooie vetlaag op, deze heb ik kruislings ingesneden waarna ik er steaks van heb gesneden. De snijvlakken ingesmeerd met een halve bol knoflook. Daarna mochten de steaks aan het spit. Dubbelgevouwen zodat de vetlaag er mooi omheen zit.
Ondertussen de BBQ aangestoken. Briketten lagen mooi te gloeien, temperatuur van de ketel rond de 175-200 graden. Wat eiken rookhoutsnippers erbij, ingepakte zoete aardappels op de kolen en het spit mocht erbij!
Ondertussen een wijntje en biertje met vrienden gedronken. Zij waren intussen bij ons thuis aangekomen en kwamen nieuwsgierig via de tuin: 'Wat ruiken wij? Heerlijk!' Na ongeveer 45 minuten was de Picanha rond de 54/55 graden. De zoete aardappels kon ik moeiteloos inprikken. Alles van de BBQ af om even te laten rusten onder een doek. Intussen de tafel verder gedekt, helaas binnen doordat het buiten toch wat fris en regenachtig was. Maar dat mocht de pret niet drukken!
Op tafel: Picanha in plakken, chimmichurri, gepofte zoete aardappel, créme fraiche met kruiden, maissalsa. Alles zelfgemaakt! Goede rode wijn erbij. Heerlijk was het! Het vlees was goed op smaak, supermals en zacht, het vet smolt op je tong en de gerechten erbij maakten de maaltijd af. Dit ga ik zeker vaker maken!
Voor iedereen die vandaag de BBQ nog aansteekt, veel plezier en eet smakelijk! Hier gaan vanavond lekkere hamburgers gemaakt worden, daar worden mijn jongens altijd blij van!
De picanha in de vriezer lag er op te wachten. Eerst rustig laten ontdooien, daarna afgenomen met keukenpapier en laten rusten. Er zat een mooie vetlaag op, deze heb ik kruislings ingesneden waarna ik er steaks van heb gesneden. De snijvlakken ingesmeerd met een halve bol knoflook. Daarna mochten de steaks aan het spit. Dubbelgevouwen zodat de vetlaag er mooi omheen zit.
Ondertussen de BBQ aangestoken. Briketten lagen mooi te gloeien, temperatuur van de ketel rond de 175-200 graden. Wat eiken rookhoutsnippers erbij, ingepakte zoete aardappels op de kolen en het spit mocht erbij!
Ondertussen een wijntje en biertje met vrienden gedronken. Zij waren intussen bij ons thuis aangekomen en kwamen nieuwsgierig via de tuin: 'Wat ruiken wij? Heerlijk!' Na ongeveer 45 minuten was de Picanha rond de 54/55 graden. De zoete aardappels kon ik moeiteloos inprikken. Alles van de BBQ af om even te laten rusten onder een doek. Intussen de tafel verder gedekt, helaas binnen doordat het buiten toch wat fris en regenachtig was. Maar dat mocht de pret niet drukken!
Op tafel: Picanha in plakken, chimmichurri, gepofte zoete aardappel, créme fraiche met kruiden, maissalsa. Alles zelfgemaakt! Goede rode wijn erbij. Heerlijk was het! Het vlees was goed op smaak, supermals en zacht, het vet smolt op je tong en de gerechten erbij maakten de maaltijd af. Dit ga ik zeker vaker maken!
Voor iedereen die vandaag de BBQ nog aansteekt, veel plezier en eet smakelijk! Hier gaan vanavond lekkere hamburgers gemaakt worden, daar worden mijn jongens altijd blij van!