BasBQ
Beef en Steak

Picanha van de Black Angus 👌

 
 
 

WilfredK

Kooltjesharker
Berichten
189
Hi Allen,

Zaterdag dat mooie stukje Black Angus uit de vriezer gehaald om Zondag klaar te maken.
Nadat hij ontdooid was heb ik eerst het silverskin wat verwijderd en de vetkap ingesneden. Hierna wat grof zoutzout en grofgemalen peper eroverheen. Ik heb niet gekozen voor een complexe rub omdat ik de pure smaak van het vlees zoveel mogelijk wilde bewaren.

Even een uurtje afgedekt in de koelkast zodat het vlees het vocht weer op kon nemen dat door het zout uit het vlees getrokken wordt.
De Q in een indirecte opstelling klaargezet en aangestoken. Op het moment dat het vuur nog niet al te heet was heb ik de vetkap aangezet om hem vervolgens indirect op 130 graden te laten garen naar 46 graden. Toen alles open en hem op hoog vuur "afgefakkeld". De foto van de vlammen was puur voor de foto hahaha. De deksel snel weer dichtgedaan om het te laten doven :)

Het reslutaat was een heerlijk mals stukje vlees. En de smaak.....zo lekker :)

Met een simpele geitenkaas salade erbij was de picanha de ster van de maaltijd.....heerlijk

219021137_2904824576502072_4033396870222950274_n.jpg


219174054_825048524821808_260316803852657133_n.jpg


212370738_4081244478659543_9152348193895159100_n.jpg


211838701_4081244485326209_6380088940947237980_n.jpg


211080545_4081244481992876_4314875277919301330_n.jpg


218127917_4081244461992878_823429489247187600_n.jpg


217512539_4081244495326208_2980267827468164977_n.jpg
 
Ziet er lekker uit zeg.
Enige wat me wel opvalt is dat het lijkt of je het vlees op de draad snijdt ipv dwars op de draad. Wat ik altijd doe is voordat het vlees de bbq opgaat, even op een hoekje een inkeping maken dwars op de draad. Dan kan er weinig misgaan met het aansnijden.
 
Ziet er lekker uit zeg.
Enige wat me wel opvalt is dat het lijkt of je het vlees op de draad snijdt ipv dwars op de draad. Wat ik altijd doe is voordat het vlees de bbq opgaat, even op een hoekje een inkeping maken dwars op de draad. Dan kan er weinig misgaan met het aansnijden.
Het aansnijden valt onder beginnersfoutje hahah. Gelukkig proef je er niets van :D
 
zie het als een excuus om het nogmaals klaar te maken ;)
Ik ben alweer een lijstje aan het maken om de vriezer weer mee te vullen. Picanha staat er zeker op :)
 
Ik vind Picanha echt de essentie van deze hobby.
Een simpel stuk, makkelijk uit te leggen waar hij vandaan komt, relatief voordelig stukje vlees, veel smaak, makkelijke bereiding.
Geweldig, vooral met wat kletsjes chimmichurrie.

Genieten, schitterende garing te zien, jammer van het verkeerd snijden inderdaad.
 
Wow wat een mooie plaatjes!
Ondanks dat je het verkeerd hebt gesneden zal het prima gesmaakt hebben !

( Als vraag, waarom is het zo op deze manier verkeerd gesneden.. je kan het vlees toch zelf op je bord van je eigen plak / lapje weer dwars snijden, of zie ik dat verkeerd ? )
 
Terug
Bovenaan Onderaan