BasBQ
Beef en Steak

Perentaart

 
 
 

Paddy

Stoker
Berichten
272
De herfstoogst had wat peren opgeleverd en via de bge mail kwam meteen een recept voor perentaart langs. Maar een paar ingrediënten, dus laten we dat eens proberen:

stap 1 basterdsuiker karameliseren
3A14DF60-FDC3-4B28-B6D2-4DF1DF442909.jpeg


even wachten en dan begint het te komen:
395CE08E-EF41-4B18-8EF3-1073B6AFBA15.jpeg


peertjes in de karamel, paar klontjes boter
CBE5061E-1415-431D-9AC1-684E981426CE.jpeg

8E001CA0-FE1C-477B-B94D-AB8682CFD1B9.jpeg


Nu nog de bodem Eerst tussen 2 stenen:
A114EED8-C8D8-4178-B52D-716100A98D81.jpeg


Daarna 25 minuten zonder de bovenste steen. Poging 1 mislukt. 😞🤬
611D3EB5-3FF9-401B-B263-F740E79485DE.jpeg


Poging 2 na eerst de 2 stenen af te laten koelen. De bodem een paar keer omgedraaid en de temp van de bbq wat lager dan in het recept.

580AFA9D-5106-492E-9E24-4066330B880F.jpeg


Moment of truth
8B7FE067-D40F-4545-A4EF-28E788B7396E.jpeg


mmm, dat heb ik op Masterchef wel eens beter voorbij zien komen

C532A4E3-EBFF-4108-AB60-03B987259AFF.jpeg


Uiterlijk is 1, maar smaak natuurlijk het allerbelangrijkste. Helaas voldoet het toch niet helemaal. De karamel heeft een wat bittere nasmaak en is waarschijnlijk te hard gegaan. Leuk om te maken zo in het herfstzonnetje, maar er is verbetering mogelijk.
 
Ziet er toch mooi uit
Hopelijk gaat het de volgende keer beter
 
Een dag later is de bittere smaak toch wat weggezakt en is het een prima taartje. Ga het zeker nog een keer proberen. Misschien als toetje met wat slagroom en ijs.
 
Jammer dat de caramel te ver gegaan was. Het is heel moeilijk om de temperatuur voor het maken van de caramel op de bbq goed te controleren.
Het is gewoon handiger om dit deel gewoon op een fornuis te maken. De rest kan dan gewoon op de barbecue.
 
Ik sta toch weer verbaasd te kijken welke geweldige creaties van de Q komen.
De inspiratie en het resultaat maken de "niet goed gelukte items" meestal wel goed.
Sjiek man.
 
Of het nu wel of niet geslaagd uit ziet. Het blijft super leuk om dit soort gerechten van de Q te toveren.
En ik vind het er toch smakelijk uit zien. Frits het ook een soort gelijk recept als dessert. Ook zo leuk om te maken
 
Terug
Bovenaan Onderaan