BasBQ
Beef en Steak

Peking eend met flensjes

 
 

Mw. BBQ68

Kooltjesharker
Berichten
206
In de categorie snacks hier een makkelijk recept voor peking eend met flensjes.

Ingredienten:
Ontbeende Pekingeend uit de diepvries (toko) ontdooid.
3 Lenteuitjes in juliene gesneden.
Kwart tot 1/3 komkmmer. Zaadlijsten verwijderd in juliene gesneden
Flensjes voor Pekingeend uit diepvries (toko) enkele minuten stomen.

Voor de saus met elkaar mengen:
3 delen Hoisinsaus
3 delen gembersiroop
1 deel honing

2051DC63-9923-4920-A9EA-03E67AD97924-4079-0000041BBBDEA683_zpse39dfec2.jpg


Gril de Pekingeend direct tot het velletje lekker knapperig is.

23BB9434-CEEA-4D7C-B534-B80CC5966C76-4079-0000041BB3D1A864_zps33fdb7be.jpg


Dan kun je de eend in stukjes snijden.

4749c7ddbbc7804900d7328bfe10ef01_zps6d50cb9d.jpg


Dan kunnen de flensjes worden samengesteld.
Een flensje bestrijken met het sausje en wat lenteuitjes en komkommer toevoegen.

cf58ae083a30f08087f11cd36b3c7aba_zps5f2997ae.jpg


Dan een plakje of twee pekingeend. Oprollen en opeten

972607B7-9D12-4D06-B759-B2696880D97E-4079-0000041B96E5296A_zps025d5300.jpg


En dan het totaalplaatje

13b554b8bdff0ddf0e1732aa901c8dcb_zps7d0e4168.jpg


 
Ziet er goed uit. Lekker en nieuw voor mij, de Oosterse keuken.
Toch maar een snaar een toko gaan ::)
 
Lekker eendje hoor 8)
 
Eend lekker, moet deze variant ook eens gaan proberen
 
Ooh.....dit is toch wel zo lekker. Mijn favoriete manier om Pekingeend te eten. Mjammie!! :p
 
mooi recept, bedankt voor het delen
 
Ziet er heerlijk uit. Heb dit wel eens eerder gegeten, errug lekker! Leuk om het recept te hebben, deze komt op de todo lijst!
 
Dit is mijn favoriet bij de (goede) chinees. Ik mis alleen nog het mooie glazuurlaagje dat de chinees op de pekingeend heeft. Iemand een idee hoe je dit voor elkaar krijgt?

Mij wakker maken is geen goed idee maar als je hier mee aankomt maak je een goede kans ;)
 
uipko zei:
Dit is mijn favoriet bij de (goede) chinees. Ik mis alleen nog het mooie glazuurlaagje dat de chinees op de pekingeend heeft. Iemand een idee hoe je dit voor elkaar krijgt?

Mij wakker maken is geen goed idee maar als je hier mee aankomt maak je een goede kans ;)
Volgens mij komt dat laagje door het frituren. Eerst word de eend met kokend water overgoten, dan gedroogd, en dan gefrituurd. Daardoor is het vel zo knapperig en glanzend.
 
Worden in China niet gefrituurd hoor, hangen in een oven ;)
 
Ik heb het natuurlijk over hoe het hier gedaan word, wijsneus ;)
 
Ziet el lekkel uit hool!
 
Terug
Bovenaan Onderaan