BasBQ
Beef en Steak

Peach Cobbler

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.006
IMG_1733.JPG


Dit recept stond al een tijd op mijn to-do-lijst en is afkomstig van Paula Deen, een Amerikaanse televisie kokin.

Ingredi?nten:

5 Perzikken
? cup water
1 cup suiker

1? cup melk
1? cup zelfrijzend bakmeel
1 cup suiker
113 gram boter
kaneel of eventueel kanneelsuiker

Werkwijze:

Schil de perzikken en snij ze in stukjes. Wil je het mooi doen, snij dan een kruis in de perzik.

IMG_1709.JPG


Leg de perzik 45 seconden in kokend water.

IMG_1711.JPG


Laten schrikken in ijswater.

IMG_1713.JPG


Daarna is de perzik makkelijk te schillen.

IMG_1715.JPG


Zet nu een pan op met het water, 1 cup suiker en de perzikpartjes, laat dit 10 minuutjes zachtjes koken.

IMG_1717.JPG


Maak een beslag van de melk, zelfrijzend bakmeel en suiker.

IMG_1718.JPG


IMG_1719.JPG


Smelt de boter in een vuurvaste ovenschaal.

IMG_1721.JPG


Giet het beslag hier bovenop.

IMG_1723.JPG


En daarna de perzikpartjes met een deel van de suikersiroop.

IMG_1724.JPG


Strooi er kaneel - of nog lekkerder kaneelsuiker - overheen en zet het daarna indirect op de barbeque.

De barbeque moet ongeveer 175? C zijn, zet er geen waterbak onder.

Na ongeveer een half uur - als de bovenkant mooi gebruind is - mag het eraf.

IMG_1728.JPG


En dit eet je dan als het nog lekker warm is met een bolletje vanille ijs. In dit geval malted vanilla icecream.

IMG_1734.JPG


Bedankt voor het kijken!



 
Wow, die kom ook op de "things to do"lijst, ziet er zeer smakelijk uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan