BasBQ
Beef en Steak

Oven (BBQ) schotel

 
 
 
 

@rno

BBQ Junkie
Berichten
6.277
De gerechten waren aanwezig

625243DB-6319-4E32-8820-B8D4D4F2D0E9.jpeg


Vriendin was de boontjes aan het koken, zaterdag, toen de telefoon ging.
Een vriend had de BBQ en vuurkorven aangestoken i.v.m. Een gecanceld (botte bijl) festival en of we daar zin in hadden. Had geen kaartjes voor het festival i.v.m. werken in het weekeind, maar dat was ook gecanceld, dus ik had daar wel zin in, kon alles weer de koelkast in en de Q laten doven.

Gister weer verder met het gerecht.
Terwijl ik buiten aan de gang ging werd binnen aardappelpuree gemaakt.

Q weer aan en de ui en knoflook aanzetten en de paprika erbij

F2C3C987-1A88-4475-BF1C-F6B0E3F744B8.jpeg


Gehakt, met wat draaien pezo erbij, en wat later de tomatenpuree met nog wat later de boontjes

BCD319CC-4C11-45F4-9B8B-C290CA4EB347.jpeg


Ovenschaal ingesmeerd en de inhoud van de pan de ovenschaal in.
Aardappelpuree erover en afgedekt met geraspte kaas en 40 minuten de Q in met 200 graden.

6DCBD6A9-C40E-4ECC-AFB5-E4EC5307208F.jpeg


Zag er goed uit maar het was toch FOUT gegaan 😢

62AC2E44-9E93-4272-A12B-B717D2FACC4C.jpeg


Denk dat het gekomen is omdat de ovenschaal groter is dan de platesetter en de hitte de schaal te warm heeft laten worden 😱

Volgende keer de schaal hoger zetten.
En er zijn natuurlijk nog 2 opties,
A groter ei
B kleinere ovenschaal
🤣🤣🤣

Het idee en de uitvoering waren leuk, helaas het resultaat niet

En ik zet ook zo’n warme schaal maar niet meer op een snijplank 😁
 
Laatst bewerkt:
Nu nog even klaar maken. :ROFLMAO:
 
Jammer, ik zou gaan voor optie A.
En dan zeker nog eens proberen.
 
Zag er goed uit maar het was toch FOUT gegaan 😢

Denk dat het gekomen is omdat de ovenschaal groter is dan de platesetter en de hitte de schaal te warm heeft laten worden 😱

Volgende keer de schaal hoger zetten.
En er zijn natuurlijk nog 2 opties,
A groter ei
B kleinere ovenschaal

Zonde, het begin zag er wel lekker uit.
Weet je zeker dat de roostertemperatuur 200 graden was? Als ik de gratin bekijk vind ik hem al erg crunchy voor 40 minuten bij 200 graden.
En onder de platesetter gloeit het behoorlijk, kan ook aan de foto liggen.
Zo ziet het er bij mij pas uit na meer dan 1 uur bij 200 graden. (maar ik heb een oval daar heb je totaal geen hitte van onder, maar toch)
Anders de volgende keer meer isolatie tussen de schaal en rooster/platesetter in de vorm van pizzasteen o.i.d.
 
Zonde, het begin zag er wel lekker uit.
Weet je zeker dat de roostertemperatuur 200 graden was? Als ik de gratin bekijk vind ik hem al erg crunchy voor 40 minuten bij 200 graden.
En onder de platesetter gloeit het behoorlijk, kan ook aan de foto liggen.
Zo ziet het er bij mij pas uit na meer dan 1 uur bij 200 graden. (maar ik heb een oval daar heb je totaal geen hitte van onder, maar toch)
Anders de volgende keer meer isolatie tussen de schaal en rooster/platesetter in de vorm van pizzasteen o.i.d.
Dank Ewald
Niet naar de rooster temp gekeken, heb de meater + gebruikt.

die gloed ziende goed, vond ik ook.
 
Dank Ewald
Niet naar de rooster temp gekeken, heb de meater + gebruikt.

die gloed ziende goed, vond ik ook.
Aha, dat kan een manko van de meater+ zijn.
Als je de meater+ in de ovenschaal steekt zal hij naast de kerntemp van het schotelgerecht, de temperatuur boven de schaal meten.
m.a.w. de schaal met inhoud fungeert als een enorme isolatielaag dus zal de gemeten temperatuur daar vele malen lager zijn dan op het rooster, en de onderkant van de schaal.
 
De start zag er in ieder geval veelbelovend uit
 
Toch wel gaaf dat je dit deelt. Een leermoment inderdaad. 😅
 
Terug
Bovenaan Onderaan