BasBQ
Beef en Steak

Oudjaars visgerechten

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.623
Vandaag nog ff wat gerechten bij elkaar gezocht en daar een japanse twist aangegeven
- spiezen van garnalen en coquilles
- zalm teriyaki met glasnoodles, shiitake en wakame salade.
Uiteraard met een lekker glas wijn.

Spiezen eerst indirect op 180 C. gegaard en daarna boven de hete kolen afgegrild.
Teriyaki marinade zelf gemaakt. Zalmstukken 6 h laten marineren en daarna op 150 C. indirect gegaard en kort afgegrild.
Marinade is lekker in de vis getrokken.

IMG_4736.jpg
IMG_5279 1.jpg


IMG_5280 1.jpg
IMG_5282.jpg
IMG_5283.jpg
IMG_5284.jpg
IMG_5285.jpg
IMG_5287.JPG
IMG_5289.jpg
IMG_5288.JPG
 
Laatst bewerkt:
Mooie afsluiter peter.
Ziet er weer prima uit.
Goeie jaarwisseling kerel
 
Heerlijk, eigenlijk vaak ondergewaardeerd…
 
Lekker hoor, die zalm, is dat dan maar seconden of ligt die er langer op?
(Na het garen)
 
Wat een geweldige gerechten. Beste wensen en op naar een mooi bbq jaar
 
Lekker hoor, die zalm, is dat dan maar seconden of ligt die er langer op?
(Na het garen)

Ik had het vuur niet al te heet, 150 C op de dome termometer.
Zalmstukken dikte max 4 cm.
5 minuten met de dikke kant tegen het vuur aan
Dan 3 minuten op de velkant met het dikste stuk boven de kolen.
Kern. Temp 52 C.
 
Deze lijkt me super lekker. Mooie combinatie.
 
Nou je hebt het oude jaar goed afgesloten. Vis altijd lekkerder van de bbq.
 
Heerlijk maal Peter. Dat ziet er heel lekker uit, Top
 
Terug
Bovenaan Onderaan