BasBQ
Beef en Steak

Oud en nieuw PP

 
 
 
 
 

SilverFox

BBQ Junkie
Berichten
5.305
Oud en nieuw gevierd met zo'n 20 personen dit jaar. En wat is er nou lekkerder dan zo rond 22:30 broodjes PP als late night snack? Juist!

2 procureurs gehaald, 2.9 en 2.7 kilo. Rub en injectie gemaakt, even trimmen, injecteren en rubben. Vervolgens in de vacuumzak.
d43c7151dfd461b0c5404c496f078201.jpg


De weber 57 van een kameraad meegenomen. Snake erin, rookhout erop en uiteraard de vleeshompen.
79f8ccefc6527f35473643d0cc0cfd31.jpg


In een hoekje gepropt (foto na afloop, maar gaat even om de lokatie)
a5db5d000803dcee46288a013e325c67.jpg


Na 5 uurtjes de glaze erop.
a48dc079992d6abdb5d52a0b3f763acb.jpg


Twee uurtjes later inpakken en naar 92 graden ( ik dacht, laten we dat eens proberen ipv 88 )
c5f32e33c982037a2ccee2a3efc7feba.jpg


Kerntemperatuur bereikt, opnieuw in de folie. Handdoekjes erom en een uurtje wachte.

Ondertussen de eindsaus fixen
d0bd5b75521482e7ba4ceaf41a3a6790.jpg


Niets mis mee.
22b4aa88e132d68b0359d9918ec94961.jpg


Minions aan het werk
df9495adf235cde0e3cb64b3631e7e5c.jpg


Serveren in buffetvorm. Bolletjes, augurk, remouladesaus (duitse) en de pp
07643dfeaca3b0194581251f3691c48f.jpg


Om nom nom!

Bedankt voor het kijken :D
 
Ziet er heerlijk uit, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Ik moet hier ook helemaal niet naar kijken zo net voor de lunch...
Lekker hoor!
 
dat broodje gaat er altijd in, gefeliciteerd met je knor  :)
 
Dank allen, en bedankt voor de sticker :D
 
PP - altijd lekker.  Welkom bij de knorretjes club!

Werner.
 
Leuk verslag, mooie run.
Merkte je nog verschil in smaak of in structuur omdat je het gerecht naar 92 graden hebt gebracht?

Gefeliciteerd met je knor.
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je Knor en ik ben ook benieuwd of je veel verschil merkte, omdat je op 92 graden zit?
 
Ziet er weer lekker uit! Welkome to the pigs!
 
Heb een paar keer eerder tot 88 kern gewerkt, dit keer naar 92. Als ik het dan toch moet vergelijken, dan vergelijk ik het met de testrun die ik een maand eerder deed op de 57. Daarbij was de kern tot 88, setup identiek.
Iets wat me op viel was dat 1 van de 2 nekken een stuk droger was dan de ander. Deze was 10 minuten eerder klaar. Misschien lag deze in de eerste 7 uur dichter bij de kolen en kreeg hij meer directe hitte mee. Voor de rest heb ik persoonlijk geen voorkeur of verschil gemerkt tussen 88 of 92. Ik denk dat vooral de totale runtijd meer invloed heeft op de sappigheid dan de paar graden verschil in de kern. (Trager is beter)
Ik zou me meer zorgen maken om rond de 110 graden te zitten gedurende de gehele run dan de eind kerntemperatuur. Just my 2 cents.
Uiteraard ben ik wel erg benieuwd naar de ervaringen van anderen op dit gebied!
 
Terug
Bovenaan Onderaan