BasBQ
Beef en Steak

My first PP

Blacklegend

Stoker
Berichten
300
De eerste keer PP op de OT57 met DIY oliedrum tussenring.
Als eerste sluit de ring perfect af, da's al een mooie meevaller. Heb ik een stuk meer ruimte in de Q.
Heb voor de PP de standaard rub van Noskos zijn blog gebruikt.

Tijd  Vlees  Dome
0600  07  110
0630  15  110
0700  30  114
0730  41  113
0800  48  105
0830  52  112
0900  55  107
0930  57  109
1000  59  105
1030  60  111
1100  62  110
1130  65  115
1230  70  116
1330  71  108
1400 briketten bijgevuld
1430  69  116
1530  72  112
1700  73  114
1800  77  118  -12 uur-
1900  81  115
2115  85  112
2145  86  120
2200  88  120
In de folie en handdoek in de koelbox, nog ff wachten...
 
Succes en vergeet niet af en toe een foto te maken.
 
Ik ben benieuwd hoe je ervaringen met die ring zijn! Zo te zien blijft het mooi stabiel allemaal, moet je veel regelen?
 
noskos zei:
Ik ben benieuwd hoe je ervaringen met die ring zijn! Zo te zien blijft het mooi stabiel allemaal, moet je veel regelen?

De ring lekt eigenlijk alleen minimaal daar waar de probe voor het vlees tussen de deksel zit.
Moet af en toe ff de klep aan de anderkant draaien, anders zitten de ventilatiegaten vol met as en dooft de boel langzaam...
 
Misschien als volgende modificatie een gaatje met doorvoer maken voor je thermometer?
 
noskos zei:
Misschien als volgende modificatie een gaatje met doorvoer maken voor je thermometer?

Daar moet ik nog steeds een doorvoerbusje voor regelen uit de werkauto van m'n pa ;)

Sneakpreview:
Photo-0118.jpg


Verder is het pokkeweer...
Photo-0119.jpg

 
Je hebt wel het voordeel dat er geen water inloopt als het regent, dat is door de constructie bij een WSM wel het geval!
 
De Q staat zowiezo nog droog voor het raam.
De eerste meter blijft altijd droogtenzij de wind helemaal verkeerd staat.
Boven mijn tweede verdieping heb ik nog een bovenbuurvrouw en haar balkon steekt een meter uit :)

Maar ik denk dat een wsm wat makkelijker op temperatuur te houden is?
die heeft de ventilatie geloof ik niet midden onder toch?
 
Volgende keer mischien andere briketten gebruiken.

Ik ga dit draadje volgen.

Blacklegend zei:
noskos zei:
Ik ben benieuwd hoe je ervaringen met die ring zijn! Zo te zien blijft het mooi stabiel allemaal, moet je veel regelen?

De ring lekt eigenlijk alleen minimaal daar waar de probe voor het vlees tussen de deksel zit.
Moet af en toe ff de klep aan de anderkant draaien, anders zitten de ventilatiegaten vol met as en dooft de boel langzaam...
 
Raar dat je ventilatiegaten dan dicht lopen.
 
Bij de WSM zitten drie regelroostertjes en die zitten zo dat de as ze niet kan verstoppen.
 
Mischien af en toe met een rubber hamertje of zoiets even tegen de ketel kloppen net als met de WSM
 
Dat is ook eem mogelijkheid.

smokey bandit zei:
Mischien af en toe met een rubber hamertje of zoiets even tegen de ketel kloppen net als met de WSM
 
Je bent al goed op weg, regelt de temperatuur makkelijk?
 
Als ik de schuif af en toe een keer heen en weer haal gaat het wel goed met de as.

Temperatuur is aardig te regelen ja, heb stiekem een betonklinker naast de kolen gelegd.
Heb ik toch een beetje een warmtebuffer. En op het onderste rooster nog een waterbak.

fotoupdate:
Photo-0120.jpg
 
Eindelijk!
Photo-0123.jpg

Nog ff warm houden in de koelbox en dan pullen.
Ben benieuwd hoe hij smaakt!
 
Terug
Bovenaan Onderaan