Beef en Steak

MOINK balls lasagne

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Bram
  • Startdatum Startdatum
 
 
 
 
 

Bram

Gerijpt
Berichten
4.946
Ik heb afgelopen tijd behoorlijk zitten peinzen wat voor creatiefs ik kon gaan maken. Afgelopen weekend MOINK burgers gemaakt. Maar dat is natuurlijk eerder gedaan. Gelijk maar een stelletje MOINK balls bij gemaakt. Had natuurlijk ruim voldoende gehakt gemaakt. Ge?nspireerd door de cheeseburger lasagne kwam ik op het id om de MOINK?s te verwerken in een lasagne. Misschien niet heel fotogeniek maar wel heeuuuuuul lekker

Hierbij een klein verslagje en wat foto?s.

Zo als boven vermeld. Zaterdag MOINK burgers en MOINK balls gemaakt. Alles volgens recept van Noskos. https://www.bbq-nl.com/moink-balls/
Lekker low en slow op de weber. Ongeveer 130gr vergezeld met een blokje kersenhout en dan 1,5u.

ad2b0619c1db4af79c99c3a97a53025e.jpg


a6ebbad517bcd6d0f144522acf57dfa3.jpg


b6b0119014a8762aa997326df6e7ee70.jpg


424662730b3670377f6fd0c5bc63500e.jpg


ad4ebf83b962b5c3750b30dcde6086a1.jpg


a8356b1ed1316a371d9048b59bb64df7.jpg


c3cc17d9c03191be62080bcc70a35143.jpg


Burgers waren meer dan geslaagd. En nu moest ik ruggengraat hebben. En die MOINK?s tot vandaag zien te bewaren.
En dat was me nog gelukt ook.

Eerst begonnen met de tomaten saus. Zelf gemaakt natuurlijk. Ui, knoflook, winterpeen, twee blikjes gepelde tomaten, blokje verse gember geraspt en een eetlepel Italiaanse kruiden.

61773c138af8260d91f3c471559fc64e.jpg


f043b883e2e2606a0116901876c12260.jpg


Daarna de spinazie aanzetten. Heb ik gedaan in het vet van de uitgebakken spekjes. Geeft net dat beetje extra. Na het aanzetten van de spinazie alles in een vergiet uit laten lekken. Anders word de lasagne een natte bende

4194c441198757555ef8ea9ec6c5643d.jpg


d4a87c648ff7bb3f756e54edba3f96b7.jpg


Toen de mise en place klaar was kon het opbouwen beginnen. Ovenschaal invetten met olijfolie en laagjes maken.
Laagje saus onderin. Daarna pasta. Laagje saus met de spekjes. Laagje spinazie er op. Weer pasta. Vervolgens weer saus waarop de MOINK?s komen. Deze heb ik voor het gemak een keer door gesneden. Daarop weer spinazie. Vervolgens pasta, laagje saus. En om lekker af te toppen. Een aantal beste plakken scamorza.

5df82269a4cb6e7b9f0bf8254e782cfe.jpg


6d4109bd6e4439c0b9e4e4292acf50ef.jpg


7c8c592e34b144954f2716b72bab89fc.jpg


980ac38c92a5ccb8d9000efae3bd59e4.jpg


6680e7f7b77e94b48ed9f88cef205495.jpg


b77047b31f12a1dabf22bd55f346111e.jpg


Ondertussen had ik de weber aangestoken en op z?n 180gr laten komen. Daar kon de lasagne mooi in en voor ongeveer 45min. Af en toe prikken met de Thermapen of de pasta gaar was. En zodra deze geen weerstand meer gaf kon alles er af en op tafel.

101f09205ef5d58c9771d23767697a40.jpg


6a9670de01686f77f578cb03356feb0e.jpg


a2f017b7b4af7838cecfb6d24cb33171.jpg


eb8a2afe518d2b27d7a1d51af34729c6.jpg


Zo. Dat zijn een boel foto?s en een hoop text. Maar man wat is dit lekker. We hebben heerlijk gegeten. Alles is op. Gaan we zeker vaker maken. Het is wel super machtig. Voldoende voor 4 personen.

Bedankt voor het kijken
Bram. 
 
Creatief hoor! En als het dan ook nog zo lekker smaakt heb je dubbel eer van je werk. Ik ken alleen de scamorza niet maar zal eens informeren bij de lokale kaasboer.
Kan het geen kwaad dat de Balls twee keer gegaard worden?
 
SponZ zei:
Creatief hoor! En als het dan ook nog zo lekker smaakt heb je dubbel eer van je werk. Ik ken alleen de scamorza niet maar zal eens informeren bij de lokale kaasboer.
Kan het geen kwaad dat de Balls twee keer gegaard worden?

Scamorza is gerookte mozzarella. Heel lekker.
De MOINK's worden in de lasagne enkel opgewarmd. En omdat ze in de saus zitten drogen ze ook niet uit. Ik geloof niet dat ze zo verder garen.
 
Bram zei:
SponZ zei:
Creatief hoor! En als het dan ook nog zo lekker smaakt heb je dubbel eer van je werk. Ik ken alleen de scamorza niet maar zal eens informeren bij de lokale kaasboer.
Kan het geen kwaad dat de Balls twee keer gegaard worden?

Scamorza is gerookte mozzarella. Heel lekker.
De MOINK's worden in de lasagne enkel opgewarmd. En omdat ze in de saus zitten drogen ze ook niet uit. Ik geloof niet dat ze zo verder garen.

Bedankt voor de info en voor het delen. Ik denk dat ik dat ook eens ga maken als er een grote groep eters over de vloer komt.
 
Ziet er keurig uit, zit zelf ook al een poosje met dat ik lasagne wil maken op de Q.

Miss deze maar eens kans geven

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

 
Mooi gedaan Bram, lekker verhaaltje erbij ook, ik hou daarvan!

Scamorza is zalig maar inderdaad ook al lekker machtig. Maar eerlijk is eerlijk jij verdient sowieso al een medaille voor het garen van MOINKS en die dan 'gewoon' even weg leggen voor later... elke keer als de koelkast open gaat voor een biertje kijken die glimmende ballen je aan... HELD!
 
Lekker bezig hoor, had ik wel willen proeven ;)

Tip van flip (wellicht volledig overbodig, maar toch) :
Wanneer je een super zacht kaasje als Scamorza wil raspen bijvoorbeeld, kun je hem lichtjes aanvriezen. Dan gaat het opeens stukken eenvoudiger.
 
Ziet er heerlijk uit Bram, en de scamorza is de kers op de taart, erg lekker!
Op de 1 of andere manier zijn MOINKS hier nooit echt favoriet geworden, al ben ik wel officieel gecertificeerd MOINK baller :D
 
Mooi gemaakt Bram! De kids zijn dol op lasagne, deze gaat dan ook zeker op de to do list  B-)
Bedankt voor het delen!
 
Geweldige combi.
Ziet er smakelijk uit!
 
Heerlijk, lusten we wel pap van. ;)
 
Super idee Hans, MOINK-ballen-pap!
 
lekker Bram.
Het ziet er geweldig goed uit.
Ik ben geen lasagna fanaat, maar MOINKS...??.
dank voor deze inspiratie.
 
Sander72 zei:
Super idee Hans, MOINK-ballen-pap!

nou moet ik toch enken aan "warme pap" van vroeger. Waar zo een velletje op komt  :-O
en dan met MOINKS.... :-?
 
Ik was eigenlijk van plan dit maaltje in te sturen. Maar toch even de opdracht goed bekeken... ging om een creatieve presentatie. En dit is niet bepaald creatief qua uiterlijk hahaha. Maar ben wel weer lekker bezig geweest. Met de inspiratie van de opdracht

De scamorza is echt lekker er op. Deze variant die ik bij de Hanos vandaan heb smelt niet echt. Maar vormt wel een heerlijk laag op de lasagne.
Leuk detail. De lasagne vellen van de Jumbo passen perfect in de kleine IKEA RVS oven schalen. Makkelijk laagjes maken zeg maar :-)
 
Ridevi71 zei:
Sander72 zei:
Super idee Hans, MOINK-ballen-pap!

nou moet ik toch enken aan "warme pap" van vroeger. Waar zo een velletje op komt  :-O
en dan met MOINKS.... :-?

Hoi Rick, even ter verduidelijking (wellicht ten overvloede :D) maar als wij in deze omstreken zeggen "ik lust er wel pap van" bedoelen we ik kan er geen genoeg van krijgen en die velletjes vond ik ook niet zo'n succes. :D
 
Hans zei:
Ridevi71 zei:
Sander72 zei:
Super idee Hans, MOINK-ballen-pap!

nou moet ik toch enken aan "warme pap" van vroeger. Waar zo een velletje op komt  :-O
en dan met MOINKS.... :-?

Hoi Rick, even ter verduidelijking (wellicht ten overvloede :D) maar als wij in deze omstreken zeggen "ik lust er wel pap van" bedoelen we ik kan er geen genoeg van krijgen. :D

Joh
:D ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan