BasBQ
Beef en Steak

Midnight shortrib

 
 

defjam74

Stoker
Berichten
408
Ik had een stuk shortribs van Meatfish besteld en wilde het graag maken.
Zo gezegd zo gedaan, ik begon vrijdagnacht met het preppen.
20220305_035911.jpg

Met een peper/zout rub (2:1).
Zaterdag in de middag rond de half 5 opgestart.
Samen met Iberico ribfingers de WSK opgestart.
Acacia kooltjes van Bbq flavours en wat beukenhout (geen idee hoe dat smaakt).
20220305_190614.jpg

Fotootje van de maan.
20220305_204902.jpg

Fotootje van mijn WSK. Dit was om 20.49.
20220306_020747.jpg

De reden van mijn titel, om 2.00 eraf gehaald.
93C en zacht, gelukkig.

Er is een kerel op YB, Bradley van Chuds bbq.
Hij had een filmpje waarin hij zijn brisket in de Sousvide deed om het te laten rusten en warm te houden.
Dat gingen wij ook maar doen, gezien het bijna 2.15 was.
De zak was niet vacuumgetrokken omdat dat ding een verrotte herrie maakt.
20220306_021203.jpg

20220306_021217.jpg

Vandaag om 10AM het vlees eruit gehaald.
20220306_102804.jpg
Gelukkig was mijn bark nog intact.
20220306_102931.jpg

Niet te zien op de foto, maar hij was zacht en plenty juicy. Helaas, helaas was het vlees net wat te zout. Dus ja..... Volgende keer mijn rub minder zout.
En mijn run op de WSK.
SmartSelect_20220306-101742_Sheets.jpg

De blauwe lijn is de grilltemp, de rode is het vlees.
De dips, natuurlijk om te kijken en om de iberico eruit te halen.
Ik heb wel een paar keer aan de schuifjes gezeten.
De temp is niet boven de 135C gekomen.
Al met al 16.38 (8C) - 2.03 (93C). Lachuh, doen we niet meer.

Fijne zondag.
 
Wat was de gedachten om om 16.38uur te beginnen?

Al met al mooi resultaat en prima opgelost.
 
Eerlijk gezegd, te laat begonnen. Ik wilde eigenlijk eerder beginnen maar hield rekening met de (over -over) buren. Het was sowieso niet bedoeld voor avondeten.
 
Ik had om 02.00 uur lekker de tafel gedekt. En dan keihard vanuit de tuin schreeuwen:

AAN TAAAAAAAAAAAAAAFEEL!!!!🤪

Prima warmhoud oplossing zo!
Ik ben bang dat dat niet wordt gewaardeerd. Maarre ik weet waar ik jou in de nacht mee wakker kan maken. #W.K.I.J.S.V.W.M.
 
Die bark ziet er echt prachtig uit. Lekker stukje vlees zeg!
 
Nou, hier mag je mij echt wel voor wakker maken.
Wat een heerlijkheid
 
Terug
Bovenaan Onderaan