BasBQ
Beef en Steak

Maiden run met spareribs

 
 

BrordBQ

Stoker
Berichten
413
Vandaag was het dan zover. De Kamado Joe vies maken. Ik had de kinderen beloofd spare ribs te maken de eerste keer en belofte maakt schuld. Dus op naar de makro en daar een doos spareribs gehaald.

0c9a1bacf7b99f0ec0655a213c9dfa37.jpg


Ik ga ze volgens de 3-2-1 methode proberen te maken. Ben benieuwd.

fd8c80da691237caa214523fdc96804d.jpg


Q probeer ik op 120-130 te houden. Is nog wel even wennen hoor maar zal vast wel goed komen.
 
Netjes hoor, meteen 6 ribben. Is de temp niet aan de hoge kant? Zelf zit ik meestal rond de 107-110.
 
😂 en gelijk die hele doos erop 💪🏼 niet van dat benauwde 👍🏼👍🏼
Ik zou de temperatuur zelf ook iets lager doen..... bijkomend voordeel is dan dat je langer kunt genieten naast je nieuwe Q 😉👊🏼
 
Ik ga dan voor een iets lagere temperatuur dan. De doos was nog niet leeg hoor. Bleef er 1 over. We hebben 4 kinderen. Twee pubers waarvan 1 met aanhang en twee kleinere kinderen. Dus is ook we nodig die 6.
 
Prachtig. Ik hou hem rond de 100 graden als ik 3-2-1 doe. Aan 120 a 130 graden, ga je de tijden een stuk moeten inkorten.
 
Dat gaat goed zo wanneer kunnen we aanschuiven


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 
Direct een volgeladen Q als maiden run, zalig ! 👍
 
Dat gaat lekker worden!
 
Dat gaat lekker smaken straks. Als je ze inpakt, hoef je ze niet persé in het rack te zetten. Je mag ze ook stapelen.

Ik was bang dat ik mijn klauwen zou verbranden.
 
Dat wordt een heerlijk maaltje ...
 
39c1cb92c71f25dc3c77b01e22750108.jpg


Na het inpakken nog ingesmeerd met een mengse van BBQ saus, appelsap en siroop. Dat laten karameliseren.

1324afe7bba794cc83e38b381fc20253.jpg


Het eindresultaat was heerlijk. Net niet fall off the bone. Goede smaak. Beetje frietjes erbij en klaar.

6d583609b0a7b994432086879d647a13.jpg


c6c9ef416ff57945ec98dfb74abe4aa0.jpg


Iedereen vond het lekker. Ik tevreden met mijn maiden run. Nog wel een beetje de Q leren kennen maar dat komt vast wel goed.

Volgende week ga ik voor mijn eerste badge. Lekker pulled pork maken. Nu al zin in.
 
Terug
Bovenaan Onderaan