Patriekvg
Sprokkelaar
- Berichten
- 28
Hoe meer ik me verdiep in alle filmpjes en recensies online, hoe meer "bomen er bij het bos komen" qua materiaalkeuzes. Terwijl ik me wel besef dat ik eigenlijk nog een vrij basic setup wil om te starten met low & slow. Ook ben ik nog niet zo verknocht aan het barbecueën dat ik meteen >500.- Euro wil uitgeven. Wat ik al wel bepaald heb, is dat ik 't bij een kettle hou. Kan iemand me helpen door te vertellen of ik hier verder slimme keuzes maak?
Doel: zo'n 10 keer per jaar (zomerse vrije dag) low & slow pulled pork, ribs, gerookte zalm maken. Ook zal er een goeie steak gegrilld worden.
Budget: naast de kettle (die ik op Marktplaats koop voor 100.-) wil ik nog zo'n 200-250 Euro uitgeven aan materiaal.
Wat ik al gekocht heb:
- Weber kettle 57cm (een grote omdat je oppervlak verliest bij indirect bqq'en en ook omdat er meer accessoires zijn voor 57cm)
- BBQ Snelstarter (schijnt, zeker bij kokosbriketten, geen overbodige luxe te zijn)
- Kokosbriketten van EcoBrasa, die ik wil gebruiken in de snake method
- Aanmaakblokjes (bruine van Vuur & Rook, zaten in een voordeelpakket met bovenstaande)
- Een goedkope tang, spatel en metaalborstel (kan een miskoop zijn, maar probeer het)
Wat ik van plan ben om te kopen:
- Meater+ digitale thermometer (volledig draadloos, goede app)
- Wegwerp alu bak in het midden met kokend water. Zal zorgen voor stoom en dienen als druipbak
- Vleesinjector voor bij het maken van pulled pork
- Spuitfles voor het 'spritzen' van vloeistof bij low & slow
- Kwast voor het insmeren van vlees
- Rookplank van cederhout voor zalm
- Chunks van appelhout voor pulled pork, en eiken of hickory voor steak. Weet nog niet waar/wat.
- Heavy duty aluminiumfolie voor het inpakken van pulled pork (Lidl?)
- Een goed scherpe koksmes/vleesmes voor weinig geld. Iemand een tip?
Mocht iemand willen meedenken en suggesties hebben - alle tips zijn welkom!
Sowieso bedankt voor het lezen.
Doel: zo'n 10 keer per jaar (zomerse vrije dag) low & slow pulled pork, ribs, gerookte zalm maken. Ook zal er een goeie steak gegrilld worden.
Budget: naast de kettle (die ik op Marktplaats koop voor 100.-) wil ik nog zo'n 200-250 Euro uitgeven aan materiaal.
Wat ik al gekocht heb:
- Weber kettle 57cm (een grote omdat je oppervlak verliest bij indirect bqq'en en ook omdat er meer accessoires zijn voor 57cm)
- BBQ Snelstarter (schijnt, zeker bij kokosbriketten, geen overbodige luxe te zijn)
- Kokosbriketten van EcoBrasa, die ik wil gebruiken in de snake method
- Aanmaakblokjes (bruine van Vuur & Rook, zaten in een voordeelpakket met bovenstaande)
- Een goedkope tang, spatel en metaalborstel (kan een miskoop zijn, maar probeer het)
Wat ik van plan ben om te kopen:
- Meater+ digitale thermometer (volledig draadloos, goede app)
- Wegwerp alu bak in het midden met kokend water. Zal zorgen voor stoom en dienen als druipbak
- Vleesinjector voor bij het maken van pulled pork
- Spuitfles voor het 'spritzen' van vloeistof bij low & slow
- Kwast voor het insmeren van vlees
- Rookplank van cederhout voor zalm
- Chunks van appelhout voor pulled pork, en eiken of hickory voor steak. Weet nog niet waar/wat.
- Heavy duty aluminiumfolie voor het inpakken van pulled pork (Lidl?)
- Een goed scherpe koksmes/vleesmes voor weinig geld. Iemand een tip?
Mocht iemand willen meedenken en suggesties hebben - alle tips zijn welkom!
Sowieso bedankt voor het lezen.
Laatst bewerkt: