BasBQ
Beef en Steak

Low and slow tri-tip

 
 

Peter_fijten

Vuurmaker
Berichten
79
Al een tijdje niks gepost maar de bbq staat niet uit. We proberen als tijd en werk het toelaten toch zeker 1-2x per week de buiten keuken te gebruiken.

Zo ook met Pasen. Ik had op het kanaal van Dennis enige tijd geleden het filmpje van tri-tip brisket style gekeken en dit leek me wel wat. Zo gezegd...zo besteld.
a455720a1e8731476882f049b0a4f441.jpg


Deze usa grain-fed had een flinke fatcap dus deze moest eerst getrimd worden.
39610e599cb170449e39de69c3960291.jpg

46eb87b8270c223eab4e897994def218.jpg


Voor de rub heb ik me op mijn vaste adresje laten adviseren en na wat geroken en geproefd te hebben waren we uitgekomen op de fik erin braairub no3
b03bf35ccd16671dbff40e43d7baa2cb.jpg


En als we er toch waren ook een nieuwe lading houtskool proberen
8b830db8872e3c78d39b107bab182425.jpg


Voor de rooksmaak heb ik het zelfde als Dennis gedaan blokje hickory en kersen.
006a99fc1c410b3318e76e1da9aadce1.jpg

Zo kon die 3 uurtjes in de rook.

5fd84d8bdb375452b027595597c55aa5.jpg

Na 3 uurtjes was er een mooie bark en konden we hem inpakken.

Na een uurtje of 2 ingepakt was de prik test geslaagd en kon die even verder om de bark weer wat droger te krijgen. We hadden ondertussen ook een mooie wiggle.

Nog een halfuurtje er op en hij was mooi

b5f5326cfd82eb64ad2493400f126c0b.jpg


Nu mocht die even rusten
c49d24ba551ffe8be4bcb2c1f8718e76.jpg


Na een half uurtje +- was het tijd om aan te snijden.
ae6536bc7fcc972c09cb61e1b9010773.jpg


Broodje maken en smullen maar
cac4549adbe104b7fd53ab783d517f50.jpg


Het ging restloos op. Iedereen vond het heerlijk. Als enige puntje zou ik hem de volgende keer willen injecteren. Hier en daar was die naar mijn smaak met aan de droge kant.

Op naar de volgende . En dan toch misschien eens die brisket gaan proberen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker stukje vlees :) Wat is jouw ervaring met de houtskool? Deze heb ik een tijdje geleden ook besteld maar nog niet gebruikt.
 
Mooie bereiding ook! Heb hem zelf pas via high & fast bereid maar dit ziet er ook ernstig lekker uit...
 
Mooi verhaal en heerlijk resultaat. Krijg gelijk trek.
 
Mooie reportage👌🏻 Lekker stukje geworden😋
 
Prachtig. Ziet er goed uit hoor.
Injecteren Is wel een aanrader idd. Mocht het toch nog te droog zijn kan je er ook een lekker sausje op smeren. Dan hapt het net wat lekkerder weg.
En niets houdt je nu meer tegen voor een brisket.
 
Lekker stukje vlees :) Wat is jouw ervaring met de houtskool? Deze heb ik een tijdje geleden ook besteld maar nog niet gebruikt.

Vind de houtskool geslaagd. Blijft mooi stabiel. Deze is volgens mijn adresje en de doos ook goed voor low and slow.

Tot dus ver heb ik alleen maar ervaring met dit merk en ben er erg tevreden over. Deze en de marabu gebruik ik vooral voor het low and slow en de European beach (groene doos) is ideaal voor het betere grill werk wordt snel goed gloeiend heet.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: Beun
Lekker broodje geworden uiteindelijk na zoveel geduld op gebracht te hebben.
Maar geduld hoort erbij bij zulke gerechten 😉
 
ziet er heerlijk uit, ga ik binnenkort ook doen met de tri-tip die nu nog in de vriezer ligt ;)
bedankt voor de inspiratie!
 
Ziet er goed uit. Lekker op een broodje.
Smullen!
 
Heb t filmpje van Dennis ook gezien ;)
Ik heb er t geduld niet voor en vind t knap dat je zo iets moois gemaakt hebt, mooie bark
Mooie reportage !(y)🔥
 
Terug
Bovenaan Onderaan