BasBQ
Beef en Steak

Lamsschouder vs lamsbout met been

Beun

Pitmaster
 
Berichten
874
Forumgenoten,

Ik heb vandaag een lamsschouder en lamsbout met been gehaald. Aankomende zaterdag krijg ik flink wat bezoek en zou ik graag de lamsbout maken.
Deze is ongeveer 3.4 kilo en ik zit aan low en slow te denken. Het doel is pulled lam.

Gaat dit met de lamsbout met been lukken? Of kan ik beter een andere bereidingswijze toepassen?
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.226
Ik vind het zonde om dat met een Lamsbout te doen, Direct grillen, daarna indirect tot een kern van 56 graden.
of een reversed sear.


vreet je je vingers bij op.
 

Beun

Pitmaster
 
Berichten
874
Ik vind het zonde om dat met een Lamsbout te doen, Direct grillen, daarna indirect tot een kern van 56 graden.
of een reversed sear.


vreet je je vingers bij op.

Bedankt voor het recept. Ik weet dat de familie die komt (helaas) gekker is op een hele lamsbout en dat iedereen het zelf van het bot af trekt. Normaal gesproken maken ze dit bij bijvoorbeeld bruiloften en dan gaat het in de oven.

Het lijkt mij dat ik dit ook op de kamado kan bereiden (maar dan lekkerder :p).
 
Bovenaan Onderaan