BasBQ
Beef en Steak

Lamsschenkel

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.838
Vandaag prachtig weer om weer eens leuk buiten te spelen 🙃.

Op het menu stonden 2 lamsschenkels.
Eerst een half uurtje gerookt. Te samen met wat hazelnoten voor de begeleidende stampot.

20210120_121913.jpg
20210120_122322.jpg
20210120_122455.jpg
20210120_122750.jpg
20210120_123032.jpg
20210120_130545.jpg
20210120_131448.jpg


Hierna rustig alles gesneden en ondertussen natuurlijk eerst proeven, voordat je er zomaar iets bij doet. 😋
20210120_134932.jpg
20210120_135225.jpg
20210120_135435.jpg
20210120_140533.jpg
20210120_140610.jpg


Een kleine lunch er naast 😝.

20210120_141600.jpg
20210120_141931.jpg

Beetje vocht 🤭💦

20210120_142040.jpg


Dit mocht 4 uurtjes pruttelen en af en toe de schenkels draaien en indien nodig vocht toevoegen.

Om praktische redenen heb ik de stampot binnen gemaakt.
20210120_163246.jpg

20210120_164444.jpg


Ondertussen ging het goed met de schenkels.
20210120_175731.jpg
20210120_175942.jpg


Na een paar uur was alles klaar.
Lekker bordje geworden.
De schenkel vond ik nog iets te droog, dus daar moet ik volgende keer eens naar kijken. Maar zeker erg lekker.

20210120_180258.jpg
20210120_180335.jpg
 
Mooie plaatjes! Misschien iets droog maar ziet er wel erg lekker uit zeg!! :D
 
Ziet er relaxed en erg gezond uit. En ik krijg gelijk weer zin om aan de slag te gaan, ondanks het rot weer.
De Fam mag blij zijn met zo’n top kok
 
mooi verslag ! leuk om zo alle stappen te volgen. Wat voor rookhout heb je hierbij gebruikt ?
 
Fall of the bone schenkeltjes! Ziet er lekker uit!
 
Mooie reportage! Lijkt me ook leuk om eens zoiets te maken.
Noten, venkel, wortel, pastinaak, kruidig bier.... mmmm heerlijk in deze periode van t jaar

En lekker bbq plekje zo👌🏼.
 
Flink wat uurtjes bezig geweest.
Lekker bordje eten. Niks meer aan doen.

Gelukkig werd er door grote zus voor de koffie gezorgd :D (y)
 
Ziet er heerlijk uit Remco, had graag willen proeven.
Mooie pan ook overigens.;)
 
Appelhout, maar dat is meer omdat ik dit heb, dan dat het een bewuste keuze is.
Zo is het hier vaak eikenhout, om dezelfde reden. :d.

Maar ziet er goed uit, jammer dat hij iets te droog was. Al geeft dat je wel de reden om hem nog eens te maken
 
Zo is het hier vaak eikenhout, om dezelfde reden. :d.

Maar ziet er goed uit, jammer dat hij iets te droog was. Al geeft dat je wel de reden om hem nog eens te maken
Klopt, ik denk dat ik het vooral zachter en met meer vocht moet laten garen. De temperatuur stond nu op 140 graden en dat is misschien te hard kokend.
 
Laatst bewerkt:
ik heb een voorraadje van "alles wat" rookhout, maar gek genoeg pak ik ook vaak appelhout
 
ik heb een voorraadje van "alles wat" rookhout, maar gek genoeg pak ik ook vaak appelhout
Ja die had ik voorheen ook, maar met deze Q stook ik direct op hout en niet meer op kolen en kon hier in de buurt vrij makkelijk aan eikenhout komen, voor weinig. Dus als echte hollander, gelijk gaan halen :D
Klopt, ik denk dat ik het vooral zachter en met meer vocht moet laten garen. De temperatuur stond nu op 140 graden en dat misschien te hard kokend.
Ja dat doet vaak een hoop. 140 klinkt mij ook vrij hoog. ik zou liever tussen de 100 en 120 hangen.
 
Binnenkort ook maar eens proberen. Eerst maar eens een betaalbare Dutch Oven scoren...
 
Binnenkort ook maar eens proberen. Eerst maar eens een betaalbare Dutch Oven scoren...
Veel keuze en veel verschillende prijzen. Blokker, IKEA, Action etc. ze verkopen allemaal gietijzeren braadpannen. Het verschil zal vast in de kwaliteit zitten, maar of dat dan niet goed genoeg zou zijn................?
 
Ziet er weer super uit broer. Prima doel voor dat Bokbier
Ziet er iig lekker uit. Weet zeker dat ik dat ook gelust had
 
Terug
Bovenaan Onderaan