BasBQ
Beef en Steak

Lamsbout met been

Beun

Pitmaster
 
Berichten
874
Morgen gaat de lamsbout op de BBQ. Het streven is dat het een 'pulled lamb' gaat worden. Rond 09:00 gaat die op de BBQ totdat die boterzacht is. Dat is bij plus minus 93°C maar kan ook iets meer zijn. Vandaag heb ik het vlees getrimd (dit vraagt nog om aardig wat oefening) en in een kruidenmengsel gezet.
.

Screenshot_20201003-225049.jpg


IMG_20201003_170230.jpg


IMG-20201003-WA0013.jpg


IMG_20201003_213359.jpg
 

Laurens

Kooltjesharker
 
Berichten
126
Ben benieuwd naar het resultaat. Weer eens wat anders dan de geijkte recepten.

Mag ik vragen waarom je het vet weggesneden hebt?
 

Beun

Pitmaster
 
Berichten
874
Ben benieuwd naar het resultaat. Weer eens wat anders dan de geijkte recepten.

Mag ik vragen waarom je het vet weggesneden hebt?

Het vet was keihard. Ik meen dat je dit dan weg moet snijden aangezien het niet zal smelten. Mijn schoonzus gaf ook aan dat zij altijd de harde stukken weg snijdt. Nu was helaas mijn gehele vetkap hard :(
 

Beun

Pitmaster
 
Berichten
874
De MB zojuist aangestoken. Tijd om alle spullen klaar te zetten.

IMG_20201004_093459.jpg
 

El Mariachi

Kooltjesharker
 
 
Berichten
119
Lam is fantastisch om low&slow te bereiden. Een paar weken geleden nog een schouder bereid, geweldig! Succes vandaag!
 

Beun

Pitmaster
 
Berichten
874
Lam is fantastisch om low&slow te bereiden. Een paar weken geleden nog een schouder bereid, geweldig! Succes vandaag!

Zo te zien heb jij hem niet ingepakt? Bij meerdere recepten zie ik dit wel terug. Was dit een bewuste keuze?
 

Beun

Pitmaster
 
Berichten
874

Temperatuur bij het rooster schommelt tussen de 115°C en 116°C. Het vlees is nu op 46.5°C. Rond de 71°C ga ik even kijken hoe die ervoor staat en wellicht dat ik hem met wat boter in alu folie doe.

Update om 13:15:
Temperatuur bij het rooster is nog steeds stabiel. Het vlees zit nu op 67°C.
 
Laatst bewerkt:

Beun

Pitmaster
 
Berichten
874
Zojuist met folie en boter ingepakt. Hij blijft nu even op 72.7°C hangen. Wellicht dat het folie even goed warm moet worden voordat de temperatuur zo weer doorschiet.

IMG-20201004-WA0010.jpeg
 

Beun

Pitmaster
 
Berichten
874
Het was heerlijk! We konden het met een stukje brood zo uit elkaar trekken. Sommige stukken waren een tikkeltje droog maar dat is dan weer een leuke uitdaging voor volgende keer :)

IMG-20201004-WA0015.jpg
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.541
Mooi gemaakt. Altijd fijn om verbeter punten voor een volgende keer te zoeken.
 

KamadoL

Vuurmaker
 
 
 
Berichten
83
Wat een heerlijk reultaat. Had je de lamsbout nog geinjecteerd met marinade?
 

Beun

Pitmaster
 
Berichten
874
Wat een heerlijk reultaat. Had je de lamsbout nog geinjecteerd met marinade?

Nee, deze heb ik niet geïnjecteerd. Ik heb een rub gemaakt van olijfolie (van de perserij van mijn schoonfamilie), koriander, zout, peper, gember en komijn. Tevens heb ik een x-aantal inkepingen gemaakt en alles goed ingemasseerd.

Zou injecteren helpen tegen stukjes die droog zijn?
 
Bovenaan Onderaan