BasBQ
Beef en Steak

Koud gerookte zalm

 
 

Smokey p

Gemarineerd
Berichten
1.207
Na aardig wat zalm te hebben ingeslagen werd het tijd om weer eens te roken. Ik heb de zalm gepekeld met 1kilo zout en 600 gram bruine suiker. Verder nog wat kruidnagel aan toegevoegd. 24 uur na de pekel, afgespoeld en in de koelkast laten drogen. De volgende dag de CSG gevuld met een mix van beuken en eiken mot. Nu het overdag weer warmer wordt, besloten om hem 's avonds aan te steken. Vanochtend was hij klaar, ik denk dat ie rond de 10 a 12 uur gerookt heeft. Vrouwlief en zoon (3) laten proeven. Die vinden hem weer heerlijk. Ikzelf ben ook zeer tevreden. Het wordt ook nu steeds dezelfde kwaliteit. Nooit meer kant en klaar uit de winkel. Nu weer vacuüm en in de vriezer. Tot de volgende bbq sessie.

20200530_103148.jpg


20200530_102250.jpg


20200528_202327.jpg


20200527_182019.jpg
 
Slapen en ‘s morgens de zalm klaar. Top
 
Lekker hé. Hier ook altijd een voorraad aanleggen. Heerlijk
 
Mooi dat het goed gelukt was. Zelf durf ik het pas als de temp onder de tien graden blijft
 
Ik heb op hetzelfde moment ook koud gerookt, maar dan met 4 zijdes

IMG_1685l.jpg


IMG_1704l.jpg


IMG_1711l.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan