BasBQ
Beef en Steak

Koreaanse Pulled Pork

 
 

Michiel84

Sprokkelaar
Berichten
27
Ik wilde gisteren een keer iets anders. Ik maak al jaren min of meer dezelfde pulled pork. Heerlijk, maar verandering van spijs doet eten, niet waar? Na wat speuren op de website van Stephen Raichlen kwam ik dit gerecht tegen:


Nu ben ik sinds een kipgerecht van Noskos helemaal verslaafd aan gochujang. Dus leek me dit helemaal iets voor mij.

Procureur ingesmeerd met gochujang en laten marineren:
58438DAB-5141-4F75-BCDD-65B64F799F03.jpeg

Bastard op temperatuur gebracht en twee chunks appel hout erop:
224F5743-4147-4EC2-9928-0B78C9632F63.jpeg


BBQ Guru ingesteld op 110 graden en tijd voor een kop koffie met een heel klein scheutje Jack Daniels.

BAFAF4D8-AB4E-4343-8BB7-286691E47C15.jpeg

Vlees erop en na vier uur, toen de bark mooi vast zat, ingepakt met aluminiumfolie:
0C3D3AF3-5EED-463D-8928-7C7C05DD4345.jpeg

ondertussen de saus gemaakt met gochujang, water, sesamolie, rijstazijn, suiker, bruine suiker en sprite! Smaakt heerlijk!
AD4F0825-F54F-443C-9C72-0B49FD483E2A.jpeg

vervolgens bij 92 graden kerntemperatuur gepulld en smeuïg gemaakt met de jus uit de aluminiumfolie en de saus:
552330BB-97EF-4E1E-920A-AA5AE3045E7A.jpeg

geserveerd met steamed buns uit de toko, kimchi en komkommer. Echte aanrader!
 
Laatst bewerkt:
Mooi gemaakt Michiel, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Heerlijk. Mooie pp Is dat geworden
Gefeliciteerd met je sticker
 
Ziet er lekker uit, gratz met knorrie!
 
Ziet er lekker uit, en mooi dat je het met een andere saus gemaakt heb
 
Terug
Bovenaan Onderaan