- Berichten
- 5.071
Dit recept van de spiesen komt uit het zwarte weber BBQ boek Chicken.
Ingredienten:
500-600 gram kippendijenvlees in blokjes/stukjes
Voor de kruidenolie marinade:
1 tl. mosterdpoeder
1 tl. knoflookganulaat of poeder
1 tl. grof zeezout
1/2 tl. gemalen komijnzaad
1/2 tl. versgemalen zwarte peper
60 ml. (extra vergine) Olijfolie
Voor de saus:
1.1/2 ingemaakte geroosterde paprika uitgelekt. (de (zoet)zure niet op olie, pot supermarkt)
60 gram walnoten, geroosterd
125 ml. extra vergine olijfolie
25 gr. paneermeel (Panko!)
2 el. balsamicoazijn
1/4 - 1/2 tl. gemalen komijnpoeder
1/4 tl. grof zeezout
1/4 tl. versgemalen zwarte peper
Doe de mosterdpoeder, knoflookgranulaat, zout, komijnzaad, en de peper in een grote schaal en roer er de olie door.
De in stukken gesneden kippendijen erbij (2,5 - 3,5 cm) en goed omroeren zodat het vlees goed bedekt is met kruiden en olie.
laat dit in de koelkast afgedekt 1 tot 2 uur marineren.
Doe de ingredienten voor de saus in de keukenmachine en pureer tot een pestoachtig mengsel (leng indien nodig wat aan met wat warm water, dit doen wij nooit)
Prik het vlees op sateprikkers of spiesen.
Gaar ze eerst indirect ongeveer 20 minuten op 160-170 gr.C
Gril ze daarna direct af om een mooi bruin kleurtje en eventueel een grilstreepje te geven.
Erbij bijvoorbeeld: Een zeer verrassend lekkere Bulgur salade (Bulgur is de Turkse variant van Couscous, maar dan lekkerder)
Bulgur gemaakt met een sterke kippenbouillon ipv. kokend water. Voor de bulgursalade de afgekoelde gare bulgur gemengd met komkommer, groene olijven, paar fijngesneden verse muntblaadjes, vers gehakte Peterselie, wat blokjes Feta, fijngesneden gele paprika, trostomaten in stukjes, vers geperst citroensap en 2 lenteuitjes in ringetjes
Laatst bewerkt: