BasBQ
Beef en Steak

Kip met appel

 
 

Faxie

Stoker
Berichten
309
Als ik moet zeggen wat mijn signature dish is, dan is het toch dit gerecht wel.

Ingrediënten:
  • 500 gr Kippendij
  • 3 elstar appels
  • 2 tenen knoflook
  • 3 sjalotten
  • 1 cm gember
  • 2 theelepels 5 spice
  • lekker grote scheut ketjap
  • scheut sherry (optioneel)
  • water
  • zout
  • peper
  • olie
Benodigheden:
  • BBQ
  • Grillrooster
  • Wadjang
  • Skillet
  • Cederhouten plankje

Stappen:
  1. Steek je BBQ aan
  2. Verwijder het klokhuis van de appels en schil deze
  3. Zet de appels op het cederhouten plankje en laat ca 15 minuten lekker roken.
  4. Snij de appels in partjes en zet weg
  5. Grill op een grillrooster de kippendijen en snij deze in stukjes
  6. Richt je BBW in met de wadjang en je skillet
  7. Zorg voor je mis-en-place door de sjalotten. gember en knoflook te snijden en zet deze met de sherry, het water, de ketjap, de kip, de kruiden, de olie en de appelpartjes in de buurt van je BBQ.
  8. Nu is het snel werken: Doe olie in de wadjang en de skilet. Doe de appels in de skillet en hou deze in de gaten terwijl met de wadjang bezig bent. De appels zijn klaar als ze een kleurtje hebben gekregen. In de wadjang doe je achtereenvolgens: de ui, de knoflook, de kruiden en dan de kip. Roerbak dit ca 5 minuten en voeg dan de sherry, de ketjap en wat water toe.
  9. Haal alles van de BBQ en serveer uit

De fotos:
20220528_161853.jpg
20220528_172054.jpg
20220528_163554.jpg
20220528_172058.jpg
20220528_172337.jpg
IMG_9109.jpg
 
Lekker maaltje zo , 👌🏻
 
Heerlijk!

Mooi gerecht.
 
Interessant gerecht. Leuk om te z zien

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Ziet er goed uit. Lijkt me lekker voor in de zomer met dat fruit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan