BasBQ
Beef en Steak

Kaas: (Smoked) Dorito Cheese Sticks

 
 
 
 

Free_ltd

BBQ Junkie
Berichten
5.157
Wilde al een paar maanden mee doen aan de wedstrijd, maar ging telkens aan me voorbij. Maand was om voordat ik het besefte.

Nu ging het over kaas, en een 3-tal weken geleden nog eens een lading koud gerookte kaas gemaakt en zag van de week nog een pakje liggen. Nu maar een paar latjes nog, waardoor ik de combinatie heb gemaakt met gerookte en niet gerookte kaas. Vandaar dat de smoked tussen haakjes staat :giggle:

Dacht bij mezelf eens zot te doen en iets compleet nieuw te doen waarvan niets op het net te vinden is. Had van de week al gepost in een topic dat ik wel een ideetje had, maar geen idee of dat ging lukken. Daar antwoordde iemand op dat de smaak niets uitmaakte, maar wel de foto's :ROFLMAO: Dus met dat idee toch maar eraan begonnen.

Iets meer dan 30 jaar geleden heb ik eens per demo 1 uurtje kookles gekregen op het eerste middelbaar. En daar leerden we in dat uurtje 'Gouda Sticks' maken en dat is me altijd bijgebleven. Maar heb het nooit meer gemaakt ... tot vandaag. Maar heb er wel een heel andere touch aan gegeven. Ipv paneermeel, heb ik er verkruimelde Dorito's rond gedaan. Iets dat ik dan een maandje of 2 geleden eens gebruikt heb voor het jasje van de kip volgens het recept van Noskos. Dus bij deze de 2 gecombineerd.

Gewoon de KJ opgestookt (we gingen toch pizza's bakken) en dan de plancha plaat erin. rond de 230° dan de sticks bakken totdat ze lekker zacht werden. (volgende keer de KJ iets meer waterpas zetten zodat de olijfolie niet naar 1 zijde loopt) :rolleyes:
Zodra ze heel wak werden, eraf gehaald en plankje gedresseerd voor de foto, nog steeds niet wetende of het eetbaar zou zijn. Mijn vrouw en zoontje zijn zeer moeilijke eters, en die waren meteen verkocht. Ik had geeeeeen idee wat er ging gebeuren, maar bij de eerste beet wist ik meteen van: 'Dit ga ik vaker maken'. Smaken verschillen misschien, maar voor ons was dit toch een feestelijk hapje en dat ga ik in de toekomst zeker nog meer maken. Zowel de gerookte als niet gerookte stukjes waren overheerlijk.

Genoeg gezever, foto's nu (de eerste foto is van 3 weken terug toen de kaas gerookt werd):

IMG_0585.jpeg


IMG_1464.jpeg


IMG_1466.jpeg


IMG_1469.jpeg


IMG_1471.jpeg


IMG_1473.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Wat 'n super gaaf idee! Heel dapper om het te proberen, ziet er zalig uit.
 
Wat Is dit gaaf zeg. Dat ga ik zeker ook eens maken
Dank voor het delen.

Mooie foto ook, een een heerlijk biertje erbij.
Top gedaan
 
Heel mooi. Dat moet inderdaad heel lekker zijn!
En een mooi plaatje, die plank met al die lekkere happen en een heerlijk biertje! 👌🏼
 
Wat Is dit gaaf zeg. Dat ga ik zeker ook eens maken
Dank voor het delen.

Mooie foto ook, een een heerlijk biertje erbij.
Top gedaan

Zeker doen. Wil gewoon al eens weten in welke mate smaken verschillen :D
Ik ga het zeker nog meer maken. Het was veel lekkerder dan mijn verwachtingen.

Wel nog een tip: voorzie ze een paar uurtjes van te voren van hun jasje en zet ze open en bloot in de koelkast. Dan zit het jasje goed vast.
 
Laatst bewerkt:
Dit gaan we eens maken. Het ziet er lekker uit. En bedankt voor de laatste tip :)
 
Leuk gedaan! Zo zie je maar dat een sprong in het diepe niet altijd een gebroken been oplevert 😁
 
Leuk gedaan! Zo zie je maar dat een sprong in het diepe niet altijd een gebroken been oplevert 😁
Dat is een mooi gezegde :)

Het was idd een sprong in het diepe en blij dat ik het gedaan heb.
 
Laatst bewerkt:
Ik heb hier nog een blokje Old Amsterdam liggen, misschien eens experimenteren hoewel een oude kaas misschien wat te veel van het goede is...
 
Ik heb hier nog een blokje Old Amsterdam liggen, misschien eens experimenteren hoewel een oude kaas misschien wat te veel van het goede is...

Koud roken zou ik hem zeker doen. Heb laatst Oud Brugge koud gerookt en was lekker.

Ik ben geen specialist, maar gevoelsmatig zou ik eerder denken dat jonge kazen beter zijn om te laten smelten.
Mss dat anderen daar een antwoord op weten.
 
Binnenkort maar eens testen dan ;)
Een CSG staat hier nog op het verlanglijstje, maar met al die kaas en zalm hier de laatste dagen zal dat niet lang meer zo zijn...
 
Binnenkort maar eens testen dan ;)
Een CSG staat hier nog op het verlanglijstje, maar met al die kaas en zalm hier de laatste dagen zal dat niet lang meer zo zijn...

Hetgeen ik gemaakt heb, kan ook perfect met gewone niet gerookte kaas. Zoals je kan lezen was de helft gerookt en de andere helft nieuw uit het pakje. Waren beide lekker. Dit maken met gerookte kaas geeft een extra touch en is ook mooier in de titel :ROFLMAO: Maar kan perfect met niet gerookte kaas en gaat ook heerlijk zijn.
 
Heerlijk plankie..
 
Foi, ziet er lekker uit zeg

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan