BasBQ
Beef en Steak

Jalapeno-Cheddar en venkel worst and more (foto-zwaar draadje)

Hoi bbq collega's,

Wat je zelf maakt is lekker
Zelf gemaakte worst is heel lekker
Jalapeno-Cheddar worst is heel heel lekker
Zelf gemaakte JC worst is heel heel heel lekker

Duidelijk?  L-)
Het was weer tijd voor worst. En nu deze keer de koning onder de worsten:
Jalapeno-Cheddar worst.
Daarnaast ook de vertrouwde maar oh zo lekkere venkelworst gemaakt. Die doet het altijd goed.
Al eerder 1 kilo kinnebakspek en 3 kilo magerder vlees besteld bij de slager.

Ok, daar gaan we:

Gisterenavond al de voorbereidingen gestart
X3onYTt.jpg


De droge ingredi?nten voor de JC-worst
81Qh9kt.jpg


De cheddar alvast geraspt
Rls9imT.jpg


De droge ingredi?nten voor de venkelworst
ZwtPocD.jpg


En als we dan toch aan het rommelen zijn in de keuken, gelijk ff limoncello maken  :D
xmEljGl.jpg

WO2lh67.jpg

maCRxbt.jpg

Tot over 2-3 weken  :p

Vanochtend lekker aan de slag.
1EgEDSm.jpg


Darmpjes in de water  ;)
I94Jr7v.jpg


En na een goeie work-out
1OrCOa1.jpg


Nog even de jalapenos choppen  :)
pouHAfw.jpg


En mengen maar
F5PBKXc.jpg


Netjes naast elkaar, de JC-mix en de venkel-mix
iUCXvG5.jpg


Met hulp van vrouwlief de darmpjes gevuld
Lbp1ZmB.jpg


AbTLgmE.jpg


En dan ff testen natuurlijk  :D
85MRxWn.jpg

Wjei6uQ.jpg


G E W E L D I G !!!!  =D>
Wat is die JC worst lekker zeg. Wat een bom met smaken, en lekker pittig.
Hoe blij kan je als man van een worst worden? Nou, hele grote blij!!!

En wat drink je bij worst? Juist!
rXOe6oW.jpg


Omdat het waarschijnlijk nog even duurt voordat we weer de grens over kunnen, een bolleke genomen om het gemis van Antwerpen een beetje te verzachten.
Een lekker bier.

Met dank aan El Fumarole voor het JC-worst recept (hier en daar om praktische redenen een beetje aangepast  ;) )
En ook Meneer Wateetons voor het venkelworst recept.

Dank voor het kijken

Rick
 
Ridevi71 zei:
Hoi bbq collega's,

Wat je zelf maakt is lekker
Zelf gemaakte worst is heel lekker
Jalapeno-Cheddar worst is heel heel lekker
Zelf gemaakte JC worst is heel heel heel lekker

Duidelijk?  L-)
Het was weer tijd voor worst. En nu deze keer de koning onder de worsten:
Jalapeno-Cheddar worst.
Daarnaast ook de vertrouwde maar oh zo lekkere venkelworst gemaakt. Die doet het altijd goed.
Al eerder 1 kilo kinnebakspek en 3 kilo magerder vlees besteld bij de slager.

Ok, daar gaan we:
.................................................................
.................................................................
Omdat het waarschijnlijk nog even duurt voordat we weer de grens over kunnen, een bolleke genomen om het gemis van Antwerpen een beetje te verzachten.
Een lekker bier.

Met dank aan El Fumarole voor het JC-worst recept (hier en daar om praktische redenen een beetje aangepast  ;) )
En ook Meneer Wateetons voor het venkelworst recept.

Dank voor het kijken

Rick
Wat heb je uit Antwerpen nodig dat ik je kan aanbieden in ruil voor wat van die worst .

Dat ziet er zeeeeer lekker uit

Moderatie: de foto's  bij de quote verwijderd, maakt het draadje overzichtelijker.

 
Dat ziet er echt onwijs goed uit. Als ik mijn gehaktmolen en worstvuller heb gaat dit sowieso gemaakt worden

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

 
Lekker zelf gemaakte worst en wat een verslaglegging ervan. Om te smullen....
 
Dat ziet er heerlijk uit Rick, die wil ik wel proeven.
 
Oei, dat ziet er weer lekker uit zeg!
 
Wat een mooi verslag Rick.
Worsten draaien is wel een heel leuke bezigheid. Ik hoop de set van mn broertje eens te lenen en de JC worst eens te maken. De venkelworst had mn broertje gemaakt. En deze had ik lekker door de pasta gedaan. Echt heerlijk.
En dan afsluiten met een bolleke. Kan niet beter.
 
Barbeknoei zei:
Wat heb je uit Antwerpen nodig dat ik je kan aanbieden in ruil voor wat van die worst .

Helemaal niets nodig. Das het,mooie. Gewoon lekker rondlopen, wat drinken en een goed restaurant pakken. En daarna weer de gezelligheid opzoeken op een terrasje.
We komen er graag
 
Ridevi71 zei:
Barbeknoei zei:
Wat heb je uit Antwerpen nodig dat ik je kan aanbieden in ruil voor wat van die worst .

Helemaal niets nodig. Das het,mooie. Gewoon lekker rondlopen, wat drinken en een goed restaurant pakken. En daarna weer de gezelligheid opzoeken op een terrasje.
We komen er graag
En dan niet even bij de Hanos gaan shoppen
 
Ik haal mijn spullen meestal bij de sligro hier in bergen op Zoom. En sommige dingen bestellen bij de slager bij ons op het dorp. Zou niet eens weten waar de hanos zit. Heb er ook geen pas van
 
Op het industrieterrein in Wommelgem, maar nu loop ik schaamteloos reclame te maken .

On topic.
Misschien dat ik mezelf nog eens moet overtuigen dat zelf worsten maken het de tijd waard is
 
Met je eens. Het kost ff wat tijd, daarom draai ik ook meteen 4 kilo. Als ik dan toch bezig ben...
 
Oh wauw! Mooie projectje en ze lijken me heerlijk!
 
BertM zei:
mooi hoor!

Tip: je kunt de kaas ook even snel door de molen draaien op een kleine plaat
Moet je de kaas dan niet aanvriezen?
 
OK. Thnx bert. Volgende keer eens doen want deze Jc worstjes zijn zo lekker.
Die plakjes komen hier overigens zelden in huis. Wij vinden ze niet zo lekker
 
Wow Rick, fijn leeswerk weer en wat een mooie beelden!

Hartstikke lekkere worstjes ook zo, ik heb ze nog nooit met van die gepickelde pepertjes geproefd, geinig!

Wij hebben destijds een paar kilo verse jalape?os van het Westland gebruikt en ik herinner me nog dat onze handen dagen lang tintelde! Dat was een mooi avontuur!

Venkelworstjes en een Antwerpse Pale Ale, meer moet dat niet zijn...!
 
Sander72 zei:
Wij hebben destijds een paar kilo verse jalape?os van het Westland gebruikt en ik herinner me nog dat onze handen dagen lang tintelde! Dat was een mooi avontuur!

ook nog dagenlang je plas ophouden natuurlijk  :-SS
 
Terug
Bovenaan Onderaan