BasBQ
Beef en Steak

IJsselmeerpaling gepekeld en gerookt

 
 

Hendrik

Kooltjesharker
Berichten
129
Beste mede bbq'ers,

Gisteren begonnen met de voorbereiding van de palingen. Wassen, spoelen en dan pekelen. Ik gebruik 500 gram salinazout op 10 liter water, nachtje de koelkast in. Vanmorgen ze weer afgespoeld en aan de speten gerijgd, tijd om te roken. Het was 14 pond en na het roken was er ruim 11,6 pond over. 83 % dus en dat was niet verkeerd!

20210901_195747.jpg


20210901_194838.jpg


20210901_183436.jpg


20210901_164125.jpg


20210901_144523.jpg


20210901_141446.jpg
 
Zalig man, zo'n kast vol heerlijke paling!
 
Het water loopt me uit de mond. Heerlijk.
 
Dit ziet er wel gruwelijk lekker uit.
Ik zou er zo in willen bijten....😋😋😋😋
 
Oh, wat een feest!!
 
Ziet er goed uit! Best wel jaloers ;)
 
Als het maar positief jaloers is 😀 mijn grote hobby was/is altijd vis roken. Sinds een maand of wat is bbq'en daarbij gekomen. Maar vis roken blijft geweldig om te doen!
Tuurlijk positief jaloers :) Genieten als het kan en mag :)
 
Schitterend! Dat zal gesmaakt hebben.
 
Terug
Bovenaan Onderaan