Hoi allemaal,
Na het lezen van Ewald z'n Colorozozout pekel artikel heb ik een stuk buikspek in (dinsdag 17:00) het pekelbad gelegd. Uiteindelijk wil ik dit roken zodat ik mijn eigen bacon kan.
Geen grote bak, 1 liter water op iets minder dan 1 kilo buikspek.
gemixt met 60 gram colorozo zout en ong. 25 gram suiker.
Ik loop momenteel tegen twee punten aan.
1: de temperatuur van de koelkast.
Vanmiddag toen ik thuis kwam zag ik dat de koelkast standje 1 stond. De warmste stand. Vlug terug gedraaid. Maar het pekelbad heeft dus sinds dinsdag 17:00 in een koelkast van ongeveer 10/11 graden celcius. Momenteel is de temperatuur teruggezakt naar een lagere temperatuur.
Heeft het nog zin om het buikspek door te pekelen of heeft de te hoge temperatuur het bereiden al te gevaarlijk gemaakt en kan ik het stuk beter weggooien? Vanwege botulisme natuurlijk.
2: Hoeveelheid colorozozout en PPM
Ik heb de aanbevolen hoeveelheden van de USDA gebruikt, niet van de EU regels. Kan dit kwaad? Eigenlijk bij dit punt dezelfde vraag als hierboven?
Heeft het nog zin om door te gaan met dit stukje buikspek, of kan ik beter opnieuw beginnen.
Alvast bedankt voor de hulp.
edit: temperatuur toegevoegd
Na het lezen van Ewald z'n Colorozozout pekel artikel heb ik een stuk buikspek in (dinsdag 17:00) het pekelbad gelegd. Uiteindelijk wil ik dit roken zodat ik mijn eigen bacon kan.
Geen grote bak, 1 liter water op iets minder dan 1 kilo buikspek.
gemixt met 60 gram colorozo zout en ong. 25 gram suiker.
Ik loop momenteel tegen twee punten aan.
1: de temperatuur van de koelkast.
Vanmiddag toen ik thuis kwam zag ik dat de koelkast standje 1 stond. De warmste stand. Vlug terug gedraaid. Maar het pekelbad heeft dus sinds dinsdag 17:00 in een koelkast van ongeveer 10/11 graden celcius. Momenteel is de temperatuur teruggezakt naar een lagere temperatuur.
Heeft het nog zin om het buikspek door te pekelen of heeft de te hoge temperatuur het bereiden al te gevaarlijk gemaakt en kan ik het stuk beter weggooien? Vanwege botulisme natuurlijk.
2: Hoeveelheid colorozozout en PPM
Ik heb de aanbevolen hoeveelheden van de USDA gebruikt, niet van de EU regels. Kan dit kwaad? Eigenlijk bij dit punt dezelfde vraag als hierboven?
Heeft het nog zin om door te gaan met dit stukje buikspek, of kan ik beter opnieuw beginnen.
Alvast bedankt voor de hulp.
edit: temperatuur toegevoegd
Laatst bewerkt: