- Berichten
- 142
Vandaag was het te mooi weer om de bbq niet aan te doen.
Op verzoek van de kinderen nu een keer “normale bbq” beter bekent als veel vlees, brood, en saté saus.
Eerst het brood deeg maken.
Voor het recept ben ik uit gegraai van het brood recept afgelopen vrijdag op BBQ Street op 24 kitchen. Omdat hier niet echt hoeveelheden genoemd werden zelf maar wat gaan experimenteren met de verhoudingen.
0,5 liter yoghurt met 1 theelepel komijn, 1 theelepel chilli, 2 eetlepels oregano, 4 tenen knoflook grof gehakt, en 1 theelepel zout in de machine en alles vast goed mengen. Bakpoeder er bij en dan maar bloem toevoegen tot het deeg naar mijn zin was.
Afgedekt met een theedoek en 30 minuten laten rijzen.
Ondertussen de bbq aangezet en voor de sfeer ook maar een vuurtje gestookt.
Toen was het tijd om het brood te gaan bakken. En dit ging met wat hulp prima. Eerst even mooi uitrollen en toen de bbq op.
Brood was goed maar ik doe de volgende keer de platesetter er wel tussen. Denk dat het dan wat minder snel kleurt en wat meer de tijd heeft om te garen.
Mijn andere assistent had ondertussen de salade klaar dus we konden aan tafel.
Lekker wat vlees gegrild en genoten.
Als afsluiting hebben de kinderen nog een toetje gemaakt. En hier heeft mijn zoon gelijk geleerd wat ik bedoel met “pas op het is heet”
Al met al weer een geslaagde avond.
Voor donderdag heb ik een BCC op de planning staan. Eerste keer dus dat word ook weer leuk.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Op verzoek van de kinderen nu een keer “normale bbq” beter bekent als veel vlees, brood, en saté saus.
Eerst het brood deeg maken.

Voor het recept ben ik uit gegraai van het brood recept afgelopen vrijdag op BBQ Street op 24 kitchen. Omdat hier niet echt hoeveelheden genoemd werden zelf maar wat gaan experimenteren met de verhoudingen.
0,5 liter yoghurt met 1 theelepel komijn, 1 theelepel chilli, 2 eetlepels oregano, 4 tenen knoflook grof gehakt, en 1 theelepel zout in de machine en alles vast goed mengen. Bakpoeder er bij en dan maar bloem toevoegen tot het deeg naar mijn zin was.

Afgedekt met een theedoek en 30 minuten laten rijzen.
Ondertussen de bbq aangezet en voor de sfeer ook maar een vuurtje gestookt.


Toen was het tijd om het brood te gaan bakken. En dit ging met wat hulp prima. Eerst even mooi uitrollen en toen de bbq op.



Brood was goed maar ik doe de volgende keer de platesetter er wel tussen. Denk dat het dan wat minder snel kleurt en wat meer de tijd heeft om te garen.
Mijn andere assistent had ondertussen de salade klaar dus we konden aan tafel.

Lekker wat vlees gegrild en genoten.



Als afsluiting hebben de kinderen nog een toetje gemaakt. En hier heeft mijn zoon gelijk geleerd wat ik bedoel met “pas op het is heet”

Al met al weer een geslaagde avond.
Voor donderdag heb ik een BCC op de planning staan. Eerste keer dus dat word ook weer leuk.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk