BasBQ
Beef en Steak

Hoe maken we een stabiele hamburger van vette Wagyu?

 
 
 
 

El Fumarole

Gerijpt
Berichten
3.129
Ik heb een kilo Wagyu gehakt, m??r...het is natuurlijk tamelijk vet, ik gok op 40% ofzo:
20150605_085047_zpsphi16rp0.jpg

Ik had vol goede hoop een zo puur mogelijke hamburger hiervan gemaakt, zelfs 6, maar nu blijkt het dermate te smelten dat de hamburger eigenlijk niet te grillen is. Hij valt in duigen, alsof je een pakje boter probeert te grillen.

What to do?
 
Ik zou gokken op een paar ons magere riblap met 8 gram zout door de 8 mm plaat draaien en die er door mengen zonder te kneden.. Hamburger vormen en een paar uur in de koelkast om het zout z'n werk te laten doen.. Het vet zal vast genoeg smaak geven om de 'gewone' riblap te overheersen..
Mijn gok, ben benieuwd naar suggesties van anderen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan