BasBQ
Beef en Steak

Het vergeten vlees

royke

Kooltjesharker
Berichten
169
d5f1b9d235364b4a6193b91f914fa642.jpg

Ik keek gisteren in de diepvries en zag er een mooi stuk namibie’s picanha liggen en die was mij ontschoten! Dus hop uit de vriezer en morgen vandaag dus mooi op de q!
Heb de vetrand in gesneden en grove zeezout eroverheen.

Wat zal ik doen... eerst low tot 45 gr en dan affakkelen op 55 of andersom, eerst vetrand fakkelen en dan low tot 55......


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Wel ja? Hmmmm had ik nog nie zo bekeken


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Zou hem eerst tot 45 a 46 graden laten komen en dan de vetrand afbranden tot graad of 55
 
Geen idee doe ik zelf eigenlijk nooit. Maar dat is meer omdat ik na het ruiken van de geur vaak niet meer wil wachten 😀
 
Afdekken altijd! 10 min rusten


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Zo'n stuk vlees tegenkomen in je vriezer is toch wel een beetje als een briefje van €50 terug vinden in je winterjas 😜
 
Ja zo voelt het zeker ja! Maar wel
Een leuke verrassing!
Eerste garing naar 45 graden kern is klaar.
Nu rusten en dan affakkelen naar 50/52gr
802f949a90733d05d74697086d2bfc68.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Nou, de eerste keuz is gemaakt. Nu nog de wijze raad van kazango opvolgen.

Smakelijk
 
Laatst bewerkt:
ab6599535f8faab78da86e67337f722d.jpg



Hij was erg lekker!!!! Hellas garing ietsjes door geschoten door het rusten naar 53 maar nogsteeds erg lekker!!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ietsjes door schieten vind ik niet zo erg. Mooi ingesneden btw.
 
nou, dat is een hele mooie picanha geworden.
wat blijft dat toch lekker he
 
Hij was ook heerlijk!! Wat een smaak geeft de picanha af!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker hoor.

Altijd leuk als op opeens een stukje vlees ter verrassing tegen komt (en deze niet al 3 jaar in de vriezer ligt :'D )
Afgelopen week springen er twee verrassing zalmpjes uit de vriezer en een stuk buikspek, daar wordt je gewoon meteen blij van
 
Mooi hoor!

Heb ik zelf nooit, verrassingsvlees. Waarschijnlijk is mijn diepvries te klein :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan