BasBQ
Beef en Steak

Hammetje

 
 
 

Stijn

Gemarineerd
Berichten
1.579
Tot de conclusie gekomen dat ik dikwijls rauwe nootham gemaakt heb maar nog nooit low en slow op het ei.

Zie hier op het forum diverse fotos van bereide hammetjes langs komen,maar dikwijls zonder receptuur.

wie heeft er tips en hints om het morgen tot een goed einde te brengen?
(oja, is ineens een vuurproef, want er komt bezoek met verwachtingen :) )
 
Laatst bewerkt:
Kweenie of dit wat Is. De verwachtingen zullen overtroffen worden.
 
Kweenie of dit wat Is. De verwachtingen zullen overtroffen worden.

dit ziet er inderdaad wel een toffe uit.

Heb je een idee van de totale bereidingstijd?
Dus na die 2h, hoe lang heb je de ham dan nog laten liggen?
 
dit ziet er inderdaad wel een toffe uit.

Heb je een idee van de totale bereidingstijd?
Dus na die 2h, hoe lang heb je de ham dan nog laten liggen?
volgens mij duurde het nog een klein uurtje of zo. is alweer ff geleden :rolleyes:

het is echt super lekker
 
Had het hammetje om 14h20 erop gelegd
om 16h20 zat ik 51.2°C
en uiteindelijk eraf gehaald om 19h15 aan 66°C
Naamloos.jpg


Het recept gevolgd behalve had mijn nootham geen vetkap, dus een aantal keer gesausd, (de 4 L'tjes in het midden).
Daarna wat uit het oog verloren :), Apéro time....
 
Had het hammetje om 14h20 erop gelegd
om 16h20 zat ik 51.2°C
en uiteindelijk eraf gehaald om 19h15 aan 66°C
Bekijk bijlage 3120

Het recept gevolgd behalve had mijn nootham geen vetkap, dus een aantal keer gesausd, (de 4 L'tjes in het midden).
Daarna wat uit het oog verloren :), Apéro time....

Heb je een bbq controller gebruikt omdat de temperatuur zo vreselijk stabiel is?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ik dacht al, hoe krijg je die temperatuur anders zo vreselijk stabiel


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ik dacht al, hoe krijg je die temperatuur anders zo vreselijk stabiel

wordt gebruikt icm een big green egg, dus die is in principe al vreselijk stabiel, allen dat je in het begin iets meer er mee bezig moet zijn om hem op de juiste temperatuur te krijgen.

Gebruik de controller vooral uit gemakzucht.
 
"het bezoek vond het lekker"
Is er aan de verwachtingen voldaan of misschien zelfs overtroffen?
@Stijn : wat vond je er zelf van?
 
"het bezoek vond het lekker"
Is er aan de verwachtingen voldaan of misschien zelfs overtroffen?
@Stijn : wat vond je er zelf van?

de verwachtingen van het bezoek waren hoog, en die hoge verwachten zijn zeker ingelost. overtroffen, misschien, durf ik niet zeggen.

Wat ik er van vind, gho, het is niet mijn 'stijl' van vlees, een hammetje is altijd iets droger/minder vet als bv ribben.
Vond ik het slecht, zeker niet, maar is ook mijn favoriet niet :).

Zou ik het nog eens maken, ja hoor, als je een aantal mensen op bezoek hebt is het "makkelijk".
Je hoeft er niet veel tijd in te steken als ze er zijn.

Noothammetjes pekel ik liever en dan al dan niet roken en drogen, vind ik persoonlijk lekkerder, maar is natuurlijk een heel andere stijl.
 
Als dat aanbod van dat pintje nog steeds staat, kom ik over een paar weken wel eens "testen" wat wel je stijl is
 
@Stijn das mooi dat je de visite tevreden heb kunnen houden 😁
En ja, ieder zijn eigen smaak. Een ham kan soms ook best te droog zijn, zeker zonder vetkap.
Je heb in ieder geval weer eens wat geprobeerd.
 
Deze is prima te doen
 
Aha, ik maar denken...dit zijn dus spaakhammetjes.
Zie het nu aan de foto bij het recept.
...op de menu planning
 
Terug
Bovenaan Onderaan