BasBQ
Beef en Steak

Gerookte tomatensoep uit de Dutch oven

 
 
 
 

Zzzjon

Gerijpt
Berichten
4.642
Omdat wij voor het kerstdiner het voorgerecht zouden maken besloten om gerookte tomatensoep volgens een recept van weber te maken. (Met kleine aanpassingen)

Eerst alles gesneden en voorbereid.
97868240-6CE1-4505-84FF-C9722914BD5A.jpeg

8B563708-8B01-4E7B-8D2A-1373CD164449.jpeg


Ondertussen de kamado Joe voorbereid op een 150 graden.

36896EB3-C7B7-4A82-96C7-C043F9DA90D8.jpeg



Hierna een flink stuk appel rookhout erin en een Dutch oven met de gesneden tomaten erop gezet.

FB3E472B-55B6-4DFF-AC0A-004EB248F252.jpeg


Dit heeft een 45 min staan roken en is af en toe wat doorgeroerd.

Toen kwam ik tot de conclusie dat de gekozen Dutch oven te klein zou gaan worden.

43C97C84-52B6-4AAA-8461-C8782B548E6A.jpeg


Hier moest immers nog een liter bouillon bij, samen met de rest van de ingrediënten.

Gelukkig mochten de gerookte tomaten aan de kant nu en kon ik de rest simpel aanfruiten in een grotere Dutch oven.

BDF0E526-AE51-41A6-B102-320BB91AC1E5.jpeg


8CC6DF05-E80F-4034-94DC-2AF3E7B80C1B.jpeg


Toen dit gedaan was alles afgeblust met balsamicoazijn en de gerookte tomaten weer erbij gedaan.
Dit samen met een bosje kruiden, basilicum en bieslook.

Wat een geur kwam hier vanaf. Ik ben echt fan van basilicum.

66E2A975-FDD6-474A-81CB-1799CA550654.jpeg

9BBB2EB9-F668-47DF-8BAE-79B8A441C956.jpeg


Dit heeft nog een 20/25 min staan pruttelen.
Hierna mocht alles met de staafmixer gepureerd worden.

332F674A-B83A-431B-A308-1A510D545248.jpeg


Alles op smaak gebracht met wat peper en zout en een mooi bordje opgemaakt.

606B8F27-E9C7-4919-A33C-EB27A4DEBE2B.jpeg



Dit is mijn versie van gerookte tomatensoep uit de Dutch oven (2 ovens eigenlijk ;)

3A13CDA1-E0C1-488A-93F3-751075A1456D.jpeg


Allemaal hele fijne feestdagen en een goed en gelukkig nieuwjaar.
 
Mooi man!
Deze ga ik ook snel maken.
 
Dat ziet er best uit. Voor hoeveel man heb je gemaakt en welke maat DO gebruikte je .

Denk trouwens dat je het best gewoon een zo groot mogelijke DO gebruikt en deze ook heerlijk afvult. Zo’n lekker gerecht kan je nooit genoeg hebben


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Dat ziet er best uit. Voor hoeveel man heb je gemaakt en welke maat DO gebruikte je .

Denk trouwens dat je het best gewoon een zo groot mogelijke DO gebruikt en deze ook heerlijk afvult. Zo’n lekker gerecht kan je nooit genoeg hebben


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Is voor 10 personen maar wel te veel.
Zo kunnen wij er morgen ook nog van genieten.
Het recept is zoals ik het heb gemaakt voor 20 personen, maar daar geloof ik helemaal niks van. Denk dat met 12 grote eters je dit zo op hebt.

Ik ben begonnen met een Dutch oven van 3 liter, maar dit bleek veel te klein.
Alleen de tomaten na het stoven is al bijna 3 liter.
Weet eigenlijk niet hoe groot mijn grote pan is. 8 liter ofzo?
 
Ziet er fantastisch uit. Voegde de rooksmaak op de tomaten zo nog wat toe?
Gaat hier mogelijk ook op de To Do, ik had het tabblad nog open staan want volgens mij noemde je het al ergens anders van de week ;)
 
Die MOET ik ook gaan maken..... zelf gemaakte tomaten soep van de BBQ met een subtiel rooksmaakje dat moet helemaal geweldig zijn :love: ........ en sinds kort een mooie nieuwe staafmixer dus dat helpt ook :ROFLMAO:
 
Kleine toevoeging, tijdens moment suprème;

3E1417CC-138E-4369-B346-6130E9907A39.jpeg


2 Turkse broden zonder bovenkant ingesmeerd met gerookte knoflook, peterselie en (goeie) olijfolie.
Even gebakken op de bbq en nog 10 seconden andersom gegrild voor een krokant korstje.

Om terug te komen op de rooksmaak, ja die was subtiel aanwezig.
Heerlijk. 😋😋
 
Ooit als het roeibootje met zakgeld aanlegt ( ik moet dus zien dat ik ergens ga sparen 😂 ) wil ik ook een set van de D.O kopen .. lijkt me heerlijk om mee te kokerellen in de tuin.
De soep ziet er zeer lekker uit had er graag een portie van meegegeten!
 
Dat is een goed soepie! Lekker hoor van de Do.
 
Mooie eind foto's zeg. Dat ziet er heerlijk uit. Ga ik zeker onthouden. Soep van de Q staat nog op de wenslijst. TOP
 
Terug
Bovenaan Onderaan