BasBQ
Beef en Steak

Gerookte kipfilet

 
 
 
 

R@lph

Kooltjesharker
Berichten
193
Eigen gerookte kipfilet stond ook al tijdje op de planning om te gaan maken.

Donderdagavond een pekel gemaakt met Allbrine color. 100gr per 1ltr. Aan de kook gebracht en daarna nog 1 liter water toegevoegd.
Vrijdagochtend 6 kipfilets, dikke 1,5 uur in de pekel gelegd. Goed afgespoeld en droog gedept met keukenpapier.
Na wat droging in de koelkast op de WSM gelegd met wat appelhout.

8dZNY3v.jpg


bclqsfI.jpg


sK2dY3w.jpg


LZPVknn.jpg


Helaas was het eindresultaat te droog. Mogelijk te wijten aan een te lange sessie op een te lage temperatuur.
Volgende keer nog eens proberen.
 
Hoe lang hebben ze gehangen op welke temperatuur? En heb je de kerntemperatuur nog gemeten?
 
Ceriel zei:
Hoe lang hebben ze gehangen op welke temperatuur? En heb je de kerntemperatuur nog gemeten?

Uiteindelijk dikke 3,5 uur erin gelegen. Temperatuur vrij laag begonnen, was net 80 graden. Duurder te lang voordat er wat temperatuur in kwam. Uiteindelijk rooster maar een keer uitgeschut. Wat extra kolen aangemaakt. Temperatuur liep daarna pas op naar 120 graden. Kerntemperatuur was 71 graden.
 
vogels zei:
Jammer om te lezen dat ze te droog zijn, dat is wel een risico met kip.
Heb dat zelf ook een aantal keer gehad, vandaar dat ik ze nu voortaan gaar in de pekel en dan daarna koud rook.

zie hier de bereidingswijze:

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=13541.msg227568#msg227568

Warm roken en mals gaat echt wel, maar een kerntemp. van 71 gr.C is veel te hoog voor kipfilet bij Low & Slow die kan echt naar de 65 gr.C
met inachtneming van:
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=19210.msg295906#msg295906
 
Terug
Bovenaan Onderaan