BasBQ
Beef en Steak

Gerookte kaas

 
 

Smokey p

Gemarineerd
Berichten
1.207
MhOGY3K.jpg
  Weet niet of het hier hoort. 2kilo belegen kaas op kersen en eiken  mot gerookt voor ongeveer 5 uur. 3 dagen op smaak laten komen en er kan  weer heerlijk van gesmuld worden.
 
Ja hoor, dat hoort hier...maar ik zie geen foto's
 
Klinkt lekker, heb je er ook een plaatje van want je weet wel geen fototje is niet gedaan. ;)
 
Zoiets? :D

z8ow7sV.jpg
 
Goed bezig ;)
 
Lekker, blokjes van maken voor bij de borrel. ;)
 
Helaas niet voor mij geen kaas  :p
 
Ik heb laatst voor het eerst kaas gerookt, ik heb na 2 uur koud roken en dan een week rusten al een flinke rooksmaak (beuken mot); is 5 uur niet wat lang voor kaas?
 
picosuma zei:
Helaas niet voor mij geen kaas  :p


Geen kaas :-/, wellicht komt dat nog wel eens je weet maar nooit.
Vroeg?h luste ik ook geen spruitjes maar nu.............. heerlijk. ;)
 
In de Makro koop ik soms een bol Gouda, versie van +/- 20cm doorsnee. Daag de plastic rand afhalen en in zijn geheel roken.
Mijn ervaring 1csg is net te weinig, 2 x een volledige csg is perfect.

Rusten moet wel een aantal weken, dan is hij op zijn best.
 
Hans zei:
picosuma zei:
Helaas niet voor mij geen kaas  :p


Geen kaas :-/, wellicht komt dat nog wel eens je weet maar nooit.
Vroeg?h luste ik ook geen spruitjes maar nu.............. heerlijk. ;)

Nee Hans dat zal hem niet worden vroeger altijd eerst boterham met kaas vind het wel jammer want er zijn zoveel recepten met kaas  :(
 
Kaas met rook is zo lekker. Ook in recepten.
Maar blok kaas roken heb ik nog nooit gedaan/geproefd. Iets om met de mannen te doen. Lekker met wat abdij bier. Ik zie het nu al voor me
 
Terug
Bovenaan Onderaan