BasBQ
Beef en Steak

Gerookte Fruti di Mare (zomercursus Reitse 2010)

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.013
attd17f1.jpg


Foto's Spiff.

Dit is ??n van de recepten van de zomer bbq cursus bij Reitse Spanninga 2010, restaurant 't Plein te Joure, Weber Grill Academy.

Ingredi?nten:

(voor 10 personen)
- 1/2 zijde verse zalm, Noors of Schots in blokjes van 2*2
- 10 coquilles St. Jaques
- 10 plakjes spek
- 2 uien in 4 delen
- 1 rode paprika in blokjes van 3*3
- 10 dikke sat? stokken
- Zout en peper uit de molen
- 1 plant verse basilicum
- 2 dl mayonaise
- Vetvrij bakpapier en invet spray

Salade:

- 250 gram geblancheerde haricot verts
- 250 gram witte rettich
- 250 gram geblancheerde wortel reepjes
- 250 gram olijven in ringen gesneden

Hete briketten uit de starter.
Blokken appel/kers als rookhout

Werkwijze:

Rol alle coquilles in het spek. Maak een spies van de ui, paprika, zalm en coquilles.
Maak banen van vetvrij papier en leg deze op het rooster. Vet de papiervellen en rooster in.
Leg de spies erop en wel zo dat de coquille op het rooster ligt en de zalm op het bakpapier. Zie foto bovenaan.

Basilicum mayonaise

Pluk een bosje verse basilicum, doe deze met 1/2 dl water in een hoge mengbeker en pureer de basilicum met een staafmixer. Voeg het groene vocht toe aan (eigen gemaakte) mayonaise,in een poffertjesfles 4 weken houdbaar in de koelkast.

Crostini's

Snijd voorgebakken stokbrood in dunne plakken. bestrijk de plakjes brood met olijfolie waar knoflookpulp door zit. Kort op de directe manier grillen.
Bestrooien met weinig zout en bewaren in een afgesloten trommel

Italiaanse salade

Meng alle ingrediënten van de salade en maak deze aan met de basis kruidendressing van Reitse.

attdd2f5.jpg


Lekker Ite!!
 
Ook dit ziet er weer heerlijk uit, toevallig of niet ,zit ik net te lezen op de site van Reitse.
Het boek "man achter de barbecue" is dat een aanrader?.
 
Daar staan leuke dingen in, zijn workshops zijn ook leuk.
 
Mooi, dan zal ik eens op zoek gaan naar dat boek:)
 
Workshops bij Reitse zijn een feestje! Goed eten, Reitse is een goede entertainer gewoon een leuk dagje uit en je pikt nog een paar leuke ideeën op ook!
 
Moet nog eventjes kijken Frits, maar zeker dit jaar nog.
 
Ja?, hmzzz dan maar het voorjaar. bedankt voor de info trouwens:)
 
Terug
Bovenaan Onderaan