BasBQ
Beef en Steak

Gekrompen Ossenhaas!?

Dennis_k

Sprokkelaar
Berichten
27
Hopelijk kan ik op dit forum een antwoord vinden.

Tijdje geleden een mooie ossenhaas gekocht.
Thuis het vlies eraf gesneden en daarna de ossenhaas geportioneerd.
Mooie stukken van twee vingers dik, verpakt en de vriezer in.

Daar is inmiddels niets meer van over. De stukken zijn inmiddels maar 1 vinger dik.
Na ontdooien blijven het kleine plakjes.
Naar mijn idee is er geen smaakverlies, maar dat kan aan mij liggen.

Nu heb ik gisteren weer twee nieuwe stukken ossenhaas ontvangen, maar wil voorkomen dat dit ook gekrompen "lapjes" worden.

Alvast bedankt!
 
Hoe heb je ze verpakt voor het invriezen?
Het zou kunnen dat het niet goed luchtdicht heeft gezeten. Dan kan het vocht uit de ossenhaas gaan, ondanks dat het ingevroren is. Sublimeren heet dat dacht ik.
 
Ik heb ze in zakjes gedaan met de lucht er zo veel mogelijk uit. Bij de ribeye is dit niet gebeurd.
 
Terug
Bovenaan Onderaan