BasBQ
Beef en Steak

Fijne rib (hoe en wat)

Elhuub

Sprokkelaar
Berichten
42
Ik pas bij Steven Raichlen in Rook dat fijne rib een van de lekkerste stukken vlees is.

Mijn slager bestelde een black Angus hals en sneed het einde ervan af. Ongeveer een kilo kreeg ik. Dat moest ik hebben volgens hem. De botjes bij Raichlen waren Amerikaanse manier van uitbenen, maar het vlees is hetzelfde. Raichlen heeft het over 2,7 kilo die hij 2 tot 3 uur op 121 gaart.

Hoe lang laat ik mijn kilo liggen bij die temperatuur?
 
dat is geheel afhankelijk van de gewenste kerntemperatuur
reken ook maar op 2 uur voor je planning
 
Huub, ligt helemaal aan het recept. Maar met dit soort stukken vlees is een kerntermometer wel fijn.
Aangezien het hier om een vraag gaat en niet de foto’s van een bereidt gerecht verplaats ik hem even naar de Rookkamer.
 
Terug
Bovenaan Onderaan