- Berichten
- 5.305
Hallo allemaal!
Een tijdje geleden een testje gedaan met een runderrib (shortrib, maar dan van dubbele lengte): https://www.bbqgenootschap.nl/threads/experimentje-runderib-hot-fast-op-de-kamado.23424
Dit keer opnieuw deze (half) directe opstelling, nu met een brisket ear. Bij een brisket ear mis je het bot dat de runderrib enigzins beschermde. Hopen dat de vetcap deze taak ook netjes kan verrichten (of dat het toch cafetaria wordt vanavond ).
Het slachtoffer voor vandaag is een brisketear van ongeveer 2.1kg, gras gevoerd Iers rund.
Beetje hard vet eraf, insmeren met worcester sauce en vervolgens een vrij simpel rubje erop.
Het eitje alvast opgestookt en we're off!
Nu afwachten hoe het er uit gaat zien bij de eerste spraybeurt... Spannend spannend!
Na iets van 45 minuten beetje sprayen. Wat een mooie kleuren beginnen er al op te komen.
Na nét geen 2,5 uur vond ik hem wel mooi eigenlijk.
Inpakken met een scheutje runderbouillon en terug op het eitje. Schuifjes alvast dichter zodat de temperatuur ook lager wordt.
Vanaf de 92 graden was het idee eens voelen hoe de garing is. Nu geeft de thermometer al bij het inpakken 91 graden aan En geloof me; hij ging er zéker niet in als in boter (en begon ook echt niet te komen).
Is ook niet erg, de verwachting is dat hij nog wel een paar uurtjes nodig heeft. Ik zou dan ook erg verbaasd zijn geweest als hij er al wélzou zijn, dat zou erg onwaarschijnlijk zijn geweest.
Wordt vervolgd
Een tijdje geleden een testje gedaan met een runderrib (shortrib, maar dan van dubbele lengte): https://www.bbqgenootschap.nl/threads/experimentje-runderib-hot-fast-op-de-kamado.23424
Dit keer opnieuw deze (half) directe opstelling, nu met een brisket ear. Bij een brisket ear mis je het bot dat de runderrib enigzins beschermde. Hopen dat de vetcap deze taak ook netjes kan verrichten (of dat het toch cafetaria wordt vanavond ).
Het slachtoffer voor vandaag is een brisketear van ongeveer 2.1kg, gras gevoerd Iers rund.
Beetje hard vet eraf, insmeren met worcester sauce en vervolgens een vrij simpel rubje erop.
Het eitje alvast opgestookt en we're off!
Nu afwachten hoe het er uit gaat zien bij de eerste spraybeurt... Spannend spannend!
Na iets van 45 minuten beetje sprayen. Wat een mooie kleuren beginnen er al op te komen.
Na nét geen 2,5 uur vond ik hem wel mooi eigenlijk.
Inpakken met een scheutje runderbouillon en terug op het eitje. Schuifjes alvast dichter zodat de temperatuur ook lager wordt.
Vanaf de 92 graden was het idee eens voelen hoe de garing is. Nu geeft de thermometer al bij het inpakken 91 graden aan En geloof me; hij ging er zéker niet in als in boter (en begon ook echt niet te komen).
Is ook niet erg, de verwachting is dat hij nog wel een paar uurtjes nodig heeft. Ik zou dan ook erg verbaasd zijn geweest als hij er al wélzou zijn, dat zou erg onwaarschijnlijk zijn geweest.
Wordt vervolgd
Laatst bewerkt: