BasBQ
Beef en Steak

even een buurt bbq

Kees Duym

Kooltjesharker
Berichten
161
Dit jaar waren we aan de beurt om voor onze buurt de bbq te verzorgen, want ja....als je zo'n grote bbq hebt dan wordt er wat van je verwacht dus....dat werd voor 40 personen een beetje koken op de "grote" ....

op het menu stonden MOINKS, BluesBalls, fatty's, ribs, speenbig, rollade's, glazed ham steaks en een paar soorten kip en een paar standaard dingen voor de kleintjes zoals hamburgers, worstjes en zelfgemaakte pizzaatjes..... en tot slot een simpel bekend dessert...de stroopwafels met ananas en ijs...

het ging gesmeerd ....de bbq stond z'n werk prima te doen....veel bewonderende blikken en veel complimenten voor de "onbekende" gerechten .....(dus volgend jaar doen we het weer...)

alleen was het een beetje vervelend dat achteraf bleek dat het fototoestel zn werk niet goed had gedaan (verkeerde instelling)...dus de foto's deze keer een vervelend tintje...  volgende week moeten we weer zoiets doen...en dan komen er betere foto's

toch even een paar ....

P9100069.jpg

(MOINKS en Blues Balls)

P9100071.jpg

speenbig en 2 rollade's....1 met Bad Byron's Butt rub, 1 met Big Bob Gibson rub

P9100070.jpg

een fatty zonder zout en kaas voor een paar speciale eters...maar wel goed van smaak door voldoende kruiden

P9100072.jpg

de bbq aan het werk....

het smaakte allemaal prima....
 
Ondanks de rare tint van de foto's , ziet het er toch erg smaakvol uit.

Altijd leuk zo een buurt BBQ
 
Leuk als het gewaardeerd wordt zo'n klus!

Je toestel staat op de kunstlicht stand, vanddar die blauwe tint, ik zal morgen even kijken of ik ze goed kan krijgen ;)
 
Kees je hebt ze weer goed verwend!

Wat zijn Bluessballs?
 
hahaa...nee, het zijn geen blauwe ballen...
maar een bal die ontstaan is toen we de BBQ introduceerden op de Ribs en Blues dagen met Pinksteren...

we hebben een balletje gemaakt á la MOINK binnenkant....en dan de buitenkant met een kruidenmix van oa bruine suiker en parmezaanse kaas ( je weet wel...die strooibussen...)...er hoeft dan verder geen spek omheen...maar je hebt toch iets aparts

tijdens Ribs en Blues kregen ze wel een likje van de frambozenjam-balsamico dressing mee.....de reacties waren in ieder geval positief  :)
 
Dat is nog eens een volle bak.Lekker
 
ziet er geweldig uit, dat is weer het voordeel van zo'n "locomotief" he
 
dank voor de complimenten :)

volgend weekend weer aan de bak...maar dan voor een eigen feestje... :)

 
Ik heb ze even aangepast.
 
Heb het maar even snel gedaan, heb ook geen referentie foto's om het beter te maken :(
 
bedankt Dennis....

komend weekend maak ik nog wel wat nieuwe....dan een soortgelijk rondje ;)

met soortgelijke dingen en nog wat extra's .....jodenhaas en misschien wel Yorkshire pudding als dessert :)
 
Dat hebben jullie weer mooi voor mekaar Kees.

Zo veel op de BBQ en dan nog ruimte over  :)
 
Joris zei:
Dat hebben jullie weer mooi voor mekaar Kees.

Zo veel op de BBQ en dan nog ruimte over  :)

inderdaad Joris...was ook de eerste keer om eens wat gewone dingen te kunnen doen...
we konden in totaal 8-9 verschillende soorten vlees kwijt...en gelukkig bleken de aanpassingen in de offset kant zodanig goed te werken dat we de temperatuur goed konden beheersen....
de staande smoker constant 80 graden...de offset zo rond de 120 en de reverse flow rond de 100....dus prima temperaturen voor de verschillende dingen...

dus heel tevreden :)
 
Goed bezig Kees!
 
Dat ziet er best indrukwekkend uit allemaal. Mooi dat het zo goed gelukt is.
 
Terug
Bovenaan Onderaan